Gode erfaringer
– Kurset var veldig bra, sier medisinstudent Maren Gjelstad. – Jeg tror at så godt som alle satt igjen med en opplevelse av at dette var veldig nyttig. Det er en ganske enkel metode som det går an å bruke i praksis, og samtidig bidrar den til å forandre tenkemåten i møte med pasienten.
– Jeg tror mange er flinke til å snakke med pasientene, men vi mangler et verktøy for hvordan vi skal stille de riktige spørsmålene. Metodene vi lærte hjelper oss til dette, og bidrar til å skape en god allianse med pasientene. Den hjelper oss til å forstå pasientene bedre og vil også kunne få pasientene til å forstå seg selv, sier hun.
– Vi ble også veldig ivaretatt av lærerne, sier Maren Gjelstad. Vi følte at de investerte i oss og at de var veldig engasjert i temaet. Lærerne repeterte også metoden flere ganger slik at vi opplever at den sitter.
– Jeg er enig med Maren, sier en av de andre studentene på kurset, Kjersti Elisabeth Jæger. – Ikke minst er det veldig fint at vi har et slikt kurs. Mange av de eldre studentene sier at det er noe de selv savnet fra psykiatriundervisningen. Jeg synes det er fint at kurset la vekt på behandling av «folkesykdommer» som angst, depresjon og selvskading. Det er fascinerende å få innblikk i at såpass enkle metoder faktisk kan ha en effekt og å se hvor stor forskjell det kan gjøre hvis allmennpraktikere kjenner til kognitive metoder, sier hun
– Etter tre intensive dager satt i hvert fall jeg igjen med følelsen av å ha lært noe, og å ha lært noe praktisk og nyttig, sier Kjersti Elisabeth Jæger.
Ca. 100 studenter deltok på det første kurset, som var så vellykket at det nå er tatt inn i det ordinære programmet i medisinstudiet.
– Foreløpig har vi gjort en enkel evaluering med gode tilbakemeldinger, forteller Egil W. Martinsen.