Legeforeningen i mediene

Artikkel

Krangler om legevakten

Rogaland legeforening ber fylkesmannen å vurdere om driften av legevakten i Haugesund i det hele tatt er lovlig.

Ivar Halvorsen, leder i foreningen, mener kommunen ikke tar ansvaret for legevakten alvorlig. Legeforeningen reagerer på at Haugesund kommune ikke vil finansiere trening mellom legevaktleger og lokal ambulansetjeneste, og heller ikke driftsmøter for legene ved legevakten.- Dette er lovpålagt og etter vår vurdering ikke noe som kommunen fritt kan velge bort, sier Halvorsen.

4.5. 2010 Haugesunds Avis

Trues til å skrive ut sterke medisiner

Leder i Hordaland legeforening Gunnar Ramstad, bekrefter at leger blir forsøkt truet til å skrive ut sterke medisiner. – Slike historier har vi hørt i mange år. Det er en god del leger som rapporterer om ubehagelige trusler og episoder i forbindelse med dette, sier Ramstad til Bergensavisen. Hans syn er at trusler skal politianmeldes, og at legene skal ha nulltoleranse for den type oppførsel. 4.5. 2010 Bergensavisen

For mange barn dør i mors liv

Folkehelseinstituttet mener for mange barn dør i mors liv fordi fødsler blir satt i gang for sent. Avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet, Fredrik Frøen sier at sju av barna kunne vært i live hvis man hadde satt i gang fødselen etter én uke. – All den internasjonale forskningen som er gjort og de mest fremstående fagmiljøene på oppsummert forskning i verden viser tydelig at to av tre dødsfall i overtidig svangerskap kan forebygges ved å forebygge overtidighet ved igangsetting av fødsel, sier Frøen til NRK. Norske sykehus sier de forholder seg til nasjonale retningslinjer utarbeidet av Norsk Gynekologisk forening. Leder Bjørn Backe ser ingen grunn til å endre praksisen.

NRK Nyheter 5.5. 2010

Villedende markedsføring

Møre og Romsdal Legeforening gir refs for annonsekampanje for plastikkirurgi med overskriften «Din kropp ditt selvbilde» Annonsen er reklame for ulike typer plastikkirurgi og viser bildet av ei ung og slank kvinne i bikini med et barn i hver hånd. – Villedende markedsføring, mener Møre og Romsdal legeforening, ved leder Ottar Grimstad. Foreningen har bedt Rådet for legeetikk vurdere annonsen. Nå foreligger svaret i form av sterk kritikk for brudd på flere etiske regler.

Sunnmørsposten 30.4. 2010

Sykmelder mobbeofrene

Gisle Roksund, leder i Norsk forening for allmennmedisin, sykmelder rett som det er pasienter som blir mobbet på jobben. Mobbing er ikke en diagnose som gir rett til sykmelding, og derfor brukes gjerne symptomdiagnosene angst eller depresjon.- Jeg har pasienter som er fortvilet over trakasseringen de blir utsatt for på arbeidsplassen og som føler seg uønsket, sier han. Over ti % blir mobbet på jobben, og mobberen er i de fleste tilfellene en leder og nærmeste sjef.

VG 30.5. 2010

Anbefalte artikler