()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Knut Jonas Rimstad døde 11.10. 2009, 59 år gammel, etter en tids sykdom.

  Knut var av bondeslekt og oppvokst på Nes, Øvre Romerike. Han gikk på Eidsvoll landsgymnas, der han traff sin Birgit. Deretter gikk ferden til Oslo og medisinstudiet. Idretten betydde mye for ham. Han var aktiv friidrettsmann hele livet og ble i voksen alder norsk veteranmester.

  Han arbeidet i mange år som allmennlege og samfunnsmedisiner. Familien hadde noen gode år i Solund i Sogn og Fjordane før de vendte hjemover til traktene omkring Skedsmo.

  Knut trivdes med arbeidet som lege. Han var meget godt likt av pasientene og la ned mye krefter i arbeidet. Han satte pris på å snakke med mennesker om det som rørte seg i deres liv og valgte å spesialisere seg i psykiatri. Han arbeidet ved Jessheim distriktspsykiatriske senter da sykdommen slo til. Etter at han ble syk, fikk han en periode på omtrent et år da han var i bra form og hadde lite plager. Men kreftsykdommen kom nådeløst tilbake, og det gjorde sterkt inntrykk å se hvordan den sterke idrettsmannen gradvis ble brutt ned og til slutt døde.

  Knut var en familiens mann, og han og Birgit gledet seg over sitt gode samliv og over kontakten med sønner, svigerdøtre og barnebarn. Han var en omsorgsfull og interessert bestefar, og to små gutter har ved hans bortgang mistet en særdeles solid og livsglad venn og støttespiller.

  Knut var interessert i andre mennesker, og han var lite selvopptatt. Derfor fikk han mange venner. Vi vil huske hans gode smil og lune humor.

  Det er trist og meningsløst når et verdifullt medmenneske i sin beste alder går bort. Vi vil huske Knut med stor takknemlighet. Våre tanker går til Birgit og den nærmeste familie.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media