Legeforeningen i mediene

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Eldreomsorgen ville brutt sammen uten ufaglærte

  Eldreomsorgen ville brutt sammen uten ufaglærte

  – Ufaglærte er en mangfoldig gruppe, og mange har vært i eldreomsorgen lenge og har reel kompetanse som en må verdsette. Men det er sammensatt. Selv om ufaglærte kan gjøre en god jobb kan personen ikke gjøre en sykepleiers arbeid. Det kan ikke forventes at en ufaglært skal kunne det samme, sier Trond-Egil Hansen, sykehjemslege og påtroppende leder av Allmennlegeforeningen. Han er enig med Norsk Sykepleierforbund om at det trengs flere folk med kompetanse inn i norsk eldreomsorg. Kjellfrid Blakstad i Fagforbundet, sier at eldreomsorgen hadde brutt sammen uten vikarer som stiller opp. – Det er de som holder det gående, og de får ikke den anerkjennelsen de burde ha, sier hun.

  Dagbladet 17.8. 2009

  Frykter enda mer arbeid for legene

  Frykter enda mer arbeid for legene

  Arbeids- og inkluderingsdepartementet vurderer å la hver enkelt arbeidsgiver avgjøre om de vil la de ansatte være hjemme i åtte dager uten sykmelding når svineinfluensaen bryter ut. Hensikten er å lette arbeidet for legene, ved at sykmelding kan unngås. – Det er ikke tilfredsstillende, sier president i Legeforeningen, Torunn Janbu, til radiokanalen P4. Hun vil ha en nasjonal ordning som gjelder alle ansatte.

  P4 21.8. 2009

  Mener Norge overreagerer

  Mener Norge overreagerer

  Flere reagerer på at Norge har storhamstret influensabeskyttelse som trolig ikke vil bli brukt opp. Svein Aarseth, fastlege og leder i Oslo legeforening sier til Aftenposten at han synes det lyder voldsomt å skulle ha beredskap for å vaksinere hele befolkningen. Aarseth har ikke merket veldig pågang fra pasienter som ønsker vaksinen.

  Aftenposten 19.8. 2009

  Frykter vaksinebivirkninger

  Frykter vaksinebivirkninger

  Eksperter er uenige om nødvendigheten av at hele befolkningen skal vaksineres mot svineinfluensaen. Gisle Roksund, leder for norsk forening for allmennmedisin synes spørsmålet om vaksinasjon av hele befolkningen er vanskelig. – Vaksinen er verken ferdig utviklet eller testet, og det er fortsatt vanskelig å forutsi epidemiens alvorlighetsgrad, sier han.

  Dagbladet 20.8. 2009

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media