Legeforeningen i mediene

Artikkel

Leger skal ikke ta liv

Da Fremskrittspartiet lørdag 23.5. 2009 gikk inn for aktiv dødshjelp hoppet mange i stolen. Legeforeningen reagerer kraftig på vedtaket. – Pasientene skal alltid være sikre på at når legen kommer så er det for å hjelpe og ikke for å ta liv, sier Torunn Janbu, som undrer seg over hvem Frp tenker seg skal bli pålagt å gjøre dette. – I denne debatten er det viktig å tenke på at retten til å dø ikke blir oppfattet som plikten til å dø. For vi vet at mange som ønsker aktiv dødshjelp gjør det for ikke å være til byrde for familien, sier Janbu.

NRK Nyheter 25.5. 2009

Ønsker forbud mot snus på idrettsbanen

Utsnitt fra Dagbladet 29.5. 2009

– Snus er helseskadelig og bør ikke forekomme på idrettsarenaer hvor barn leker, faller og boltrer seg. Det er ikke alle som er like nøye på hvor snusklysene avlegges etter bruk. For å si det pent: det er uhygienisk, sier Gisle Roksund, leder i Norsk forening for allmennmedisin, til Dagbladet. Roksund oppfordrer til en kampanje der voksne nektes å røyke eller snuse på idrettsarenaen.

Dagbladet 29.5. 2009

Bekymret for psykiatrien i Nord

Nordland legeforening mener at psykiatriske pasienter i Nord-Norge får et dårligere behandlingstilbud enn man får i resten av landet. For tiden står 42 legestillinger ledige i psykiatrien i Nord-Norge, og mange fastleger lar derfor være å henvise pasienter videre. Denne uken arrangeres Legeforeningens landsmøte i Bodø. Her deltar 250 leger. På møtet blir situasjonen i psykiatrien tema. – Jeg tror at vi må ta det opp i enhver anledning der vi har mulighet til å påvirke. Dette er en slik anledning. Vi håper vi blir hørt og vi skal tvinge dem til å høre, sier Kirsten Toft, leder i Nordland legeforening.

NRK Nordland 3.6. 2009

Liten tro på helsevesenet

Kun 30 % av befolkningen tror de vil få nødvendig helsehjelp om de blir psykisk syke. En meningsmåling som ble presenterte under åpningen av Legeforeningens landsstyremøte i Bodø onsdag 3. juni, viser at eldre personer er særlig skeptiske til om de får behandling. Torunn Janbu mener den lave kompetansen i psykisk eldreomsorg er en skam. Helsemyndighetene må satse mye mer på å bygge ut helsetjenesten til eldre. Det er en skandale at de eldre ikke har tiltro til en god og verdig helsetjeneste, sier Janbu til NRK. Kirsten Toft, leder i Nordland legeforening, mener situasjonen for eldre som blir psykisk syke i nord, er verre enn i landet ellers.

NRK Nordland 3.6. 2009

Anbefalte artikler