()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  En ny utgave av utdanningshåndboken Allmennmedisinsk gruppereise for veiledningsgrupper i allmennmedisin, er nå ferdig i elektronisk versjon.

  Sverre Lundevall er glad for at utdanningshåndboken nå er tilgjengelig elektronisk. Her med papirutgaven. Foto Lise B…
  Sverre Lundevall er glad for at utdanningshåndboken nå er tilgjengelig elektronisk. Her med papirutgaven. Foto Lise B. Johannessen

  I håndboken beskrives møteopplegg med forslag til forberedelser, gjennomføring og videre lesning. – Tanken er ikke å detaljstyre veiledningsgruppene, men å gi valgmuligheter, sier Sverre Lundevall, en av de fire som har sittet i redaksjonen for håndboken. De øvrige redaksjonsmedlemmene er Bente Aschim, Kristin Prestegaard, Peter Prydz og Linn Getz.

  Blant eksemplene på møtetemaer er: Organisering av egen praksis, allmennlegene og arbeidslivet, uheldige hendelser og klagesaker, kreftdiagnostikk, vurdering av selvmordsrisiko og tretthet.

  – Oppleggene lar seg gjennomføre på under to timer, forteller Lundevall. Boken kan derfor også egne seg godt som idébank for etterutdanningsgrupper (smågrupper) i allmennmedisin.

  Allmennmedisinsk gruppereise foreligger både i papirversjon og i nettversjon. Alle som deltar i veiledningsgrupper i allmennmedisin får papirversjonen tilsendt, mens andre interesserte kan kjøpe papirversjonen for kr 100 ved å henvende seg til Legeforeningen.

  – En fordel med nettversjonen er at det er laget lenker til de anbefalte artiklene og til nettsteder, noe som gjør forberedelsene lettere for utdanningskandidatene, sier Lundevall.

  Den elektroniske utgaven av utdanningshåndboken er tilgjengelig på www.legeforeningen.no/?id=101847.

  Den kan også bestilles i papirversjon på e-post til: ruth.skolseg@legeforeningen.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media