Legeforeningen i mediene

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Leger sykmelder pasienter ulovlig

  Leger sykmelder pasienter ulovlig

  For å hjelpe pasienter i vanskelige situasjoner, velger leger å sykmelde mange de etter loven ikke skal sykmelde. I stedet bruker legen en diagnose lovverket godtar. – Legens rolle er å utøve nødvendig medisinsk skjønn for å avgjøre om en pasient bør sykmeldes, sider leder i Allmennlegeforeningen, Jan Emil Kristoffersen.

  Aftenposten 10.12. 2008

  Frykter for fremtiden til Aker universitetssykehus

  Frykter for fremtiden til Aker universitetssykehus

  Foretakstillitsvalg Ole Kristian Furulund ved Aker universitetssykehus frykter nedbemanning av flere tusen ansatte i Oslo-sykehusene og at Aker blir «sniknedlagt». – Jeg er redd Helse Sør-Øst vil bruke hovedstadsprosessen til å strippe oss for ansatte og legge ned Aker, sier Furulund.

  Dagens Næringsliv 8.12. 2008

  Kan ikke underkjenne en sykmelding

  Kan ikke underkjenne en sykmelding

  Sykmeldte i Bjugn kommune har fått skriftlig beskjed om at sykmeldingene deres kan bli underkjent av arbeidsgiveren, og at det kan bli krevd at de undersøkes hos en annen lege. Om lag hver femte ansatte i avdeling for pleie, rehabilitering og omsorg i Bjugn kommune er sykmeldt etter omorganisering. – Arbeidsgiver kan ikke på egen hånd underkjenne en sykmelding fra en lege, fastslår Torunn Janbu.

  Adresseavisen 2.12. 2008

  Viktig med åpen debatt om prioritering

  Viktig med åpen debatt om prioritering

  I forbindelse med lanseringen av nye prioriteringsveiledere for spesialisthelsetjenesten, deltok Torunn Janbu i Redaksjon EN på NRK1 onsdag 3.12. 2008 sammen med helsedirektør Bjørn-Inge Larsen, og generalsekretær Frode Jahren i Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke. Helsedirektoratet lanserte 2.12. 2008 nye retningslinjer for hvordan leger skal vurdere den enkelte pasients rett til behandling i spesialisthelsetjenesten. Formålet er blant annet å redusere geografisk forskjellsbehandling.

  NRK/Redaksjon EN 2.12. 2008

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media