Legeforeningen i mediene

Artikkel

Får kritikk fra legene

Legeforeningen «sabler ned» Helse Sør-Østs plan for å ommøblere Oslo-sykehusene. Torunn Janbu mener den mangler økonomisk konsekvensanalyse og tildekker grunnleggende konflikttemaer. Janbu oppfordrer Helse Sør-Øst til å utsette vedtak om fremtidig sykehusstruktur. Helse Sør-Øst står fast på at de skal legge frem plan for omorganisering av sykehusene i november. – Vi opplever at vi har en svært god dialog med Legeforeningen, og at de er konstruktive. sier Mari Trommald, direktør i Helse Sør-Øst til Dagens Næringsliv.

Dagens Næringsliv 15.10. 2008

Diskriminerende avtale

Hvorfor skal det være en aldersgrense for fastleger på 70 år, når den alminnelige autorisasjonsgrensen for leger er 75 år? Avtalen mellom KS og Legeforeningen er både usaklig, urimelig og diskriminerende, sier advokat Erik Råd Herlofsen. Dette avviser organisasjonene. – Legen har en rett til bibehold av avtalen til fylte 70 år. For å få en forlengelse ut over dette må legen og kommunen bli enige, sier direktør Anne Kjersti Befring i forhandlings- og helserettsavdelingen i Legeforeningen.

Aftenposten 12.10. 2008

Forslaget ingen vil ha

Regjeringen har brukt tre år på å lage et forslag for å ta flere barnedrapsmenn i Norge. Regjeringen vil nå innføre åstedsundersøkelser, men de vil at leger og sykepleiere skal undersøke mulige drapssted, ikke de som kan det best, nemlig politieksperter og rettsmedisinere. Ikke engang legene vil ha ordningen. – Det er viktig å følge opp arbeidet med å finne ut hvorfor små barn dør, men dette forslaget fra departementet treffer ikke, verken i forhold til organisering eller formål, sier Torunn Janbu.

TV2 Nyhetene 13.10. 2008

Anbefalte artikler