Legeforeningen i mediene

Artikkel

Torunn Janbu, Legeforeningens president, er ifølge redaksjonen bak boken «Hvem er hvem?», en av Norges ti viktigste kvinner. De øvrige ni på listen er i alfabetisk rekkefølge: finansminister og SV-leder, Kristin Halvorsen, styreleder i Helse Sør-Øst, Hanne Harlem, nyhets- og distriktsdirektør i NRK, Gro Holm, FrP-formann Siv Jensen, toppsjef i Marine Harvest, Åse Aulie Michelet, byrådsleder i Bergen, Monica Mæland, idrettspresident Tove Paule, Høyre-leder Erna Solberg og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

TV2nyhetene.no 3.9. 2008

Kjartan Olafsson fra Legeforeningen ble i forkant av innføringen av ny sykmeldingsblankett, intervjuet i flere kanaler i NRK, bl.a. i Dagsrevyen, Norge i dag og i Norgesglasset. Han stilte også til nettmøte om saken.

NRK 1.9. 2008

Frank Andersen, leder for Vest-Agder Legeforening, er fortvilet over den alt for lave behandlingskapasiteten av rusmisbrukerne. – Det er et kjempeproblem. Vi snakker om unge mennesker som er alvorlig syke og som har høy dødelighet, dessuten llider mange flere i nettverket rundt narkomane enn i andre pasientgrupper, sier han. – Det å behandle narkomane har tradisjonelt lav status blant legene. Hvorfor det er slik er vanskelig å si, men etter at helsetjenesten overtok ansvaret for rusmisbrukerne for noen år siden, er behandlingstilbudet i ferd med å bli bedre for de narkomane, sier Andersen. I egen legegjerning ser han hva det fører til at rusmisbrukerne må vente på behandling. – Det fører til at rusproblemet blir enda mer alvorlig og at mange utfører kriminalitet, i tillegg til de lidelser det gir nettverket rundt dem, sier han.

Fædrelandsvennen 27.8.2008

Anbefalte artikler