Syndere i sommersol

Carl Christian Lein Størmer Om forfatteren
Artikkel

Fra Quartfestivalen 2006. Foto Tor Erik Schrøder

Så var den tiden av året her igjen. Fra de mørkeste avkroker kravler de frem og akkumuleres i uhygieniske terrorceller over det ganske land. Det er sommer, og det er rockefestivaltid.

Rockefestival som risikofaktor er forbundet med helseplager av velassortert art, og et raskt søk i medisinsk litteratur avdekker problemstillinger knyttet til så vel infeksjonsmedisin, ortopedi, psykiatri, traumatologi, audiologi, rus- og akuttmedisin. Her finnes en gruppe seksuelt høyaktive individer med begrenset kunnskap om seksuelt overførbare sykdommer (1), som med legemet gjennomtrukket av ildvann, diverse illegale remedier (2) og nyervervede blodbårne virus (1) raver rundt og pådrar seg skader av så vel kokleær (3) som ortopedisk (4) art. Regn, gjørme og telttilværelse utgjør en eksplosiv immunsupprimerende cocktail, og innslag av eksotiske matbårne virus (5) gjør ikke saken stort bedre. Og alt dette mens man overøses av en musikalsk syndeflod, altså rock. Man skulle nesten mistenke at det er djevelen selv som har iscenesatt det hele. Nei, godtfolk: Hold dere hjemme!

Personlig har mine hypokondriske tendenser holdt meg borte fra slike festivaler i lang tid, men med spillejobb på blant annet Hove i sommer må jeg nå konfrontere min nemesis. Så til dere andre: Vi ses i «pit-en». Rock on!

Les om sanitetsberedskap på Quartfestivalen side 1508

Anbefalte artikler