Sunt og godt fra kantinen

Lise B. Johannessen Om forfatteren
Artikkel

Hver dag tar Grete og Marit imot nærmere 120 personer til lunsj.

Marit Liland og Grethe Dahl har ansvaret for Legeforeningens kantine. Foto Lise B. Johannessen

Kantinebestyrer Grete Dahl og kantinemedarbeider Marit Liland sørger for at ingen går sultne fra Legenes hus. Daglig besøker ca. 100 ansatte og en rekke møtedeltakere Legeforeningens kantine.

Et variert kosthold med mye grønnsaker og frukt, grovt brød, kjøtt og fisk bidrar til Legeforeningens ansatte og besøkende får gode arbeidsdager. De to bestiller også smørbrød eller varmmat til ettermiddagsmøter, lager fruktfat og sørger for drikke til de mange møtedeltakerne som bruker Legenes hus.

To dager i uken varter de opp med varm mat. Onsdag er det stort sett fisk, mens fredag varieres det med ulike retter. Hver torsdag stiger liflige dufter opp gjennom etasjene. Det er ikke få liter vaffelrøre som produseres disse dagene og det er alltid stor kø foran vaffeljernet.

Marit og Grete begynte begge i Legeforeningen høsten 1999. Marit har fagbrev fra hotell- og restaurantbransjen, men begge har i mange år drevet sin egen virksomhet. De har lang erfaring med tilbereding av sunn og næringsrik mat.

– Vi må også forholde oss til Mattilsynet som passer på at alt går riktig for seg, sier Marit. Det gjelder særlig i forhold til hygiene og til riktig temperatur på maten

– Vi trives godt her i Legeforeningen, sier de to. – I en hektisk hverdag bidrar hyggelige kolleger og møtedeltakere til god trivsel. Er kundene fornøyd, er vi fornøyd, sier de med et smil og forteller om mange hyggelige tilbakemeldinger fra besøkende og kolleger.

Anbefalte artikler