Minneord

Arthur Tambs, Laila Ekrem Tambs, Stein Finne, Erik Wærnes, Terje Talseth Gundersen Om forfatterne
Artikkel

Vår kjære venn Øyvind Nordstrand, født 27.10. 1953, døde 28.7. 2007.

Øyvind var født og oppvokst på Sotra i en stor og ressurssterk familie. Han studerte medisin i Belgia, der han traff sin kjære Gretha. Han har hatt en mangfoldig medisinsk karriere, men psykiatrien ble hans spesialfelt. Øyvind var blant annet med på å bygge opp Psykiatrisk poliklinikk i Bamble, Kragerø og Drangedal, der han var avdelingsoverlege i fem år. Han hadde dessuten spesiell interesse for psykosomatiske lidelser og var med på å starte Psykosomatisk institutt i Skien, der han var frem til han ble syk.

Øyvind var en sjeldent begavet kliniker. Han nøt stor respekt blant kolleger og høstet takknemlighet fra pasientene. Det er likevel først og fremst som venn og medmenneske vi i dag tenker på ham. Kanskje bidro hans lidelser gjennom hele hans voksne liv til at han ble så helt spesielt romslig og sjenerøs som menneske. Før kreften endelig felte ham, hadde han vært konfrontert med døden gjennom å miste seks av sju søsken, alle av kreft, dessuten selv vært rammet meget alvorlig tidligere i livet. Han trosset sine tap og viste mer livsglede enn noen vi har kjent. Det var alltid befriende og trygt å være sammen med Øyvind – ingen forstillelse eller baktanke, men et hav av varme, latter og gråt, alvor og spøk.

Øyvinds mange møter med døden ga ham ikke angst for å dø, selv om han uttrykte et ønske om å leve lenger. Hans største sorg var å forlate sin kjære og beste venn Gretha og deres Lisa og Thomas. For oss andre er tomheten etter Øyvind rungende. Våre tanker går til Gretha, Thomas og Lisa i deres fortvilelse.

Anbefalte artikler