()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Teresa Seth, f. 18.1. 1973, døde brått og uventet fra oss 14. juli 2006, bare 33 år gammel.

  Tessa var med sitt vinnende vesen en person som de fleste la merke til og ble fascinert av. Hun hadde mange talenter, var intelligent og ambisiøs. Dette preget alt hun gjorde, det være seg skole, studier, samvær med barna og vennene sine. Hun var omtenksom, varm og snill. Vakker, sprudlende energisk og driftig. Det skjedde alltid ting rundt Tessa. Av og til kunne det bli for mye for en med hennes ambisjoner og ansvarsfølelse, men Tessa kom allikevel opp og videre i livet ved hjelp av pågangsmot og egen styrke.

  Tessa var en oslojente, men hun følte også tilhørighet til Andebu, hvor hun hadde mange gode barndomsminner fra. Som høygravid russeprinsesse tok hun examen artium ved Berg videregående skole i Oslo i 1992. Dagen etter siste eksamen fødte hun Maria, og påfølgende år tok hun fag ved Bjørknes Privatskole. Målet var å studere medisin ved universitetet i Oslo, og hun startet på medisinstudiet høsten 1993. I løpet av studiet rakk hun å få Sara i 1996 og Hanna i 1998.

  Interessene var mange. Ved siden av studiet var musikk og trening viktig for henne. Aller viktigst var allikevel barna. Jentene sto øverst på prioriteringslisten, og hun la alltid masse arbeid i å gjøre bursdager og andre merkedager til noe spesielt for dem. Tessa fullførte studiet i 2001, og etter endt turnustjeneste i Oslo og Trondheim bosatte hun seg i Trondheim. Denne tiden var svært tøff for henne. Hun ble alvorlig syk og hadde ett års avbrekk i jobben. Etter et langvarig sykehusopphold jobbet hun seg systematisk og målrettet tilbake til arbeidslivet igjen. Hun jobbet som assistentlege ved Nevrokirurgisk avdeling, St. Olavs Hospital i ett år før hun startet i allmennpraksis ved Byåsen Legesenter, hvor hun jobbet inntil hun døde. Både kolleger og pasienter satte stor pris på hennes tilstedeværelse og faglige dyktighet.

  Det er mange som vil savne Tessa. Det føles uvirkelig for oss at hun er borte. Våre tanker går til familien, til hennes foreldre og søsken, som har mistet en kjær datter og søster, og til andre som brydde seg om henne og sto henne nær. Men aller mest til hennes tre flotte døtre, Maria, Sara og Hanna, som har mistet en fantastisk og omsorgsfull mor.

  Vi vet at barna vil bli tatt godt vare på av pappaene, Lars og Arne.

  Vi takker Tessa for alt hun har gitt oss og for alt hun var, og vil alltid huske henne.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media