MedHum – norske medisinstudenters humanitæraksjon

Guro K. Barnes Om forfatteren
Artikkel

10. september går startskuddet for medisinstudentenes humanitæraksjon MedHum 2007. Aksjonen er i år rettet mot kvinner i Den demokratiske republikken Kongo som lever med vaginal fistel.

Aksjonsuken og og MedHum 2007 arrangeres fra 10. – 16. september. Medisinstudentene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø tar på seg frakk for å gå med bøsser, arrangerer konserter, bamsesykehus, foredrag osv. Alt for å hjelpe flest mulige kvinner i Kongo som lever med vaginal fistel. De innsamlede midlene går til et prosjekt i Øst-Kongo, hvor de vil bli brukes til å gi gratis behandling og utdanne nye kirurger og sykepleiere, til opplysnings- og forebyggingskampanjer, og til å gi kvinnene en mulighet til å komme tilbake til samfunnet. Alle innsamlede midler går uavkortet til prosjektet.

I forkant og under aksjonsuken vil det bli t variert program rundt om i landet. Overalt vil det være hvitkledde studenter med bøsser, både midt i byen og ruslende fra dør til dør. På bamsesykehusene i sentrum vil syke bamser og kosedyr få den beste undersøkelse og behandling fra medisinstudenter.

Kunstutstilling med auksjon

I Bergen Kulturhistoriske Museum arrangeres det kunstutstilling. Blant kunstnerne som har donert verk til utstillingen er Kjartan Slettemark, Lars Kristian Guldbransen, Brynhild Slaatto, Vebjørn Sand og Marianne Aulie. Utstillingen åpnes med vernissage lørdag 18. august og holder åpent til 22. september. Alle kunstverkene som stilles ut vil auksjoneres bort til inntekt for MedHum 2007. I tillegg vil det på universitetssykehus i alle de fire byene stilles ut fotografier av Endre Vestvik,. Fotografiene forteller hver sin unike og sterke historie. Samtlige fotografier er tatt i Kongo og ligger ute for salg på www.medhum.no.

Samarbeider med gynekologene

Siden dette er en medisinskfaglig aksjon, er det viktig for oss å opplyse om de faglige aspektene og utfordringene knyttet til temaet for aksjonen. Under årets aksjon har MedHum derfor inngått et samarbeid med blant annet Norsk gynekologisk forening. Det vil bli arrangert møter og foredrag for studenter og andre interesserte. Her vil blant annet professor i gynekologi ved Ullevål universitetssykehus, Mathias Onsrud, som har erfaring med fistelbehandling fra flere områder i Afrika, være én av dem som bidrar.

MedHum ønsker å være noe positivt. Alle norske medisinstudenter samles om ett felles prosjekt. Det vil vi skal være både sosialt og morsomt. Derfor blir det arrangert både konserter, Stand Up, fester m.m. i tilknytning til aksjonen. Vi har også det store privilegiet å ha lege og komiker Trond Viggo Torgersen med oss som aksjonens høye beskytter. Han viser et levende engasjement for disse kvinnene, noe du kan lese om i denne utgaven av Tidsskriftet eller se på MedHums nettsider: www.medhum.no

Totalt håper vi at alt dette vil bidra til tidenes humanitæraksjon. Alle bidrag er verdifulle, enten det er penger lagt på en bøsse, kjøp av et fotografi eller å ta med barna på bamsesykehus. Vi oppfordrer deg til å støtte årets aksjon!

Anbefalte artikler