Minneord

Artikkel

Joaquin ble født i Sevilla i 1957 i en tradisjonell spansk familie. Han var en flink student fra første skoledagen og avsluttet alle etapper av sin utdanning, medisinstudier inkludert, med honnør. Han studerte medisin på universitetet i Sevilla og bestemte seg for å spesialisere seg innenfor patologi. Han jobbet som assistentlege i Sevilla og som overlege i Paris, Cádiz og Ceuta før han kontaktet oss i Skien og fikk jobb som overlege ved seksjon for patologi på Sykehuset Telemark.

Joaquin var en særdeles utmerket patolog og styrket betydelig seksjonens kompetanse i diagnostikk. Han var en reell student i patologi og bidro mye til seksjonens utvikling i immunhistologi og onkopatologi. Selv om han trivdes i Skien, var det for oss klart at en mann fra Sevilla og en dyktig patolog ville ha større faglige og kulturelle utfordringer. I 2003/04 fikk Joaquin en overlegestilling på et universitet i Madrid, men han bestemte seg for å bli i Norge. Han jobbet tre måneder av sin overlegepermisjon ved Aker universitetssykehus. Tilbake i Skien dyrket han sin interesse for hematopatologi, hadde en ny permisjon på seksjon for hematopatologi på Radiumhospitalet, som resulterte i at han flyttet til Oslo og startet en ny etappe i patologi på Radiumhospitalet i slutten av 2006.

Joaquin var et ekte kulturmenneske. Han snakket flytende engelsk, fransk og norsk og hadde stor sans for fransk kultur. Musikk og opera var hans hobby, og han var ofte på konserter i klassisk musikk. Han likte en god sigar og å gå på kafeer, og i sentrum av Skien ble han ofte sett sammen med sin golden retriever Tommy.

Det var et sjokk for oss alle sammen ved seksjon for patologi å høre nyheter på TV og i radio i januar. Vi kunne ikke tro at vår kollega – en venn – er drept.

Vi vil savne Joaquin som en god kollega, en dyktig patolog og et flott kulturelt menneske.

Kolleger fra Seksjon for patologi

Sykehuset Telemark Skien

Kolleger fra Patologiklinikken

Rikshospitalet-Radiumhospitalet

Anbefalte artikler