()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår gode kollega Alv Helge Nødtvedt, døde 26.10. 2006 – to dager etter sin 60-årsdag – midt i livet som han var så glad i, midt i et aktivt yrkesliv som allmennpraktiserende lege ved Legekontoret Molde Brygge.

  Han vokste opp på Fannrem i Sør-Trøndelag, og etter artium ved Orkdal landsgymnas tok han medisinsk embetseksamen i Oslo i 1972. I 1975 kom han til Molde, der han først arbeidet ved lungeavdelingen ved sykehuset, før han i 1977 overtok dr. Holms legepraksis i byen. I 23 år drev han solopraksis før han gikk inn i den legegruppen som i 2001 etablerte seg som Legekontoret Molde Brygge. Som dr. Nødtvedt var han i alle år en respektert og avholdt kollega blant legene i Molde. Han var i flere år leder for allmennpraktikernes legeråd, og hadde tillitsverv i Møre og Romsdal legeforening. Han var også engasjert medlem i Kristelige legers forening.

  I jobben som fastlege var han samvittighetsfull og omsorgsfull. Han var glad i jobben der han engasjerte seg helhjertet, og der tok han seg av sine pasienter på en forbilledlig måte. Han var ikke bare en god lege, men samtidig også et sant medmenneske. Det er mange som nå har mistet og savner den legen de har fått hjelp og støtte og trøst hos i alle år.

  Det siste arbeidsåret ble mye preget av sykdom, men han beholdt motet og optimismen i kampen mot kreftsykdommen, i kampen for livet og fremtiden. Han var så livsglad og hadde så mye å miste. Han var et entusiastisk friluftsmenneske, han oppsøkte ofte fjerne reisemål sammen med familie og venner, han ga stadig uttrykk for stor glede over livets gang med sin kjære Aud, barn og barnebarn. Nærfamilien betydde mye for ham, og hans bortgang etterlater et stort og uerstattelig tomrom i familien.

  Vi som jobbet sammen med Alv Helge har mye å takke ham for. Han var så interessert, så positiv, han formidlet overskudd og spredte humør rundt seg i en travel hverdag. Han var et ekte ja-menneske både overfor pasientene, medarbeiderne og kollegene. Han vil bli dypt savnet. Vi vil huske ham som et aktivt og levende menneske med stor livsglede og stort engasjement i livet. Han bidro til et rikere liv for mange, og vi takker for det han var og det han ga som lege, som medmenneske og venn.

  Kollegene ved Legekontoret Molde Brygge

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media