Fantastisk innsamlingsresultat

Lise B. Johannessen Om forfatteren
Artikkel

– Det er strålende at aksjonen ga et så flott resultat, og vi synes selvfølgelig også det er hyggelig at Leger Uten Grenser slo alle tidligere innsamlingsrekorder.

Torunn Janbu og Sykepleierforbundets leder, Bente G.H. Slaatten var bøssebærere under aksjonen. Foto Lise B. Johannessen

Det sier Torunn Janbu, Legeforeningens president, om resultatet av årets TV-innsamlingsaksjon som i år gikk til Leger Uten Grenser. Legepresidenten var selv en av dem som brukte noen timer som bøssebærer søndag 22. oktober.

Hun takker samtidig alle legene som ved å stille som bøssebærere over hele landet, bidro til det gode resultatet. Og ikke nok med det – samlet sett utgjorde bidragene fra Legeforeningens ulike organer, inkludert midlene fra «feltlege for en dag», over 860 000 kroner.

TV-aksjonen innbrakte over 190 millioner kroner til Leger Uten Grenser, midler som skal sikre medisinsk hjelp til de mange ofrene for kriser, krig og konflikt utenfor medienes søkelys. Leger Uten Grenser utgir hvert år en liste over de ti mest underrapporterte humanitære krisene.

Les mer om TV-aksjonen: www.legerutengrenser.no

Anbefalte artikler