En uke i felt med Leger Uten Grenser

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Vi hadde håpet på 3 000 søkere, men at det skulle bli over fire ganger så mange er helt utrolig, sier Mette Andersen, leder for TV-aksjonen Leger Uten Grenser 2006.

  TV-aksjonens leder Mette Andersen bak søknadsbunken. Foto TV-aksjonen
  TV-aksjonens leder Mette Andersen bak søknadsbunken. Foto TV-aksjonen

  Tidligere i sommer gikk TV-aksjonen ut og søkte etter et tverrsnitt av befolkningen for å reise ut til de glemte humanitære krisene, de som mediene ikke dekker og som verden glemmer. Ved søknadsfristen 1. august hadde mer enn 13 000 søkt om å få delta.

  – Søknadsantallet viser at folk ønsker å gjøre noe meningsfylt, og at de vil engasjere seg i humanitært arbeid når de får muligheten, sier Mette Andersen. De fire som ble valgt ut reiste til Sierra Leone, Den demokratiske republikken Kongo eller Elfenbenskysten i starten av september. Et TV-team fulgte dem på reisen. De skal rapportere hjem om krisene som får liten oppmerksomhet fra omverdenen. Opptakene blir sendt i forkant av TV-aksjonen på NRK 22. oktober.

  – Leger Uten Grenser arbeider for at de glemte krisene skal være alt annet enn glemt. Vi ønsker at hele den norske befolkningen skal nås, og vi tror de som skal representere Norges befolkning vil se og rapportere om situasjonen på en annen måte enn dem som er i kriseområder til daglig, sier Mette Andersen. Hun håper dette vil bidra til økt fokus på de glemte krisene, få frem at det nytter og selvsagt bidra til å engasjere enda flere i Norge til å hjelpe og redde liv som ellers ville gått tapt.

  Les mer: www.tvaksjonen.no og www.legerutengrenser.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media