Tatt av ballen

Forsidebildet
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  I disse dager starter fotball-VM i Tyskland. Spillere og støtteapparat vil yte maksimalt for å skaffe sitt land heder og ære. For mange spillere vil også personlige motiver være viktige av økonomiske årsaker, da et slikt arrangement fungerer som utstillingsvindu for agenter og klubblag som vil sikre seg kontrakter med de beste spillerne. Maksimal sportslig ytelse vil alltid innebære en risiko for skader som i verste fall kan stoppe en videre idrettskarriere og samtidig svekke laget som helhet. Av den grunn har det medisinske støtteapparatet fått stadig større betydning. Det er slutt på tiden med mirakelhelbredelser da en spiller lå nede og vred seg i smerter og en eller annen person kom løpende med isspray med det resultat at spilleren i løpet av få sekunder reiste seg opp inne i denne iståken, tilsynelatende fullstendig helbredet.

  Dagens medisinske støtteapparat består av kvalifiserte idrettsmedisinere samt idrettsfysioterapeuter med et bredt nettverk av spesialister fra andre fagfelter tilgjengelig, som for eksempel infeksjonsmedisinere og ernæringseksperter.

  Norge er dessverre ikke kvalifisert til årets VM. Vi er imidlertid representert på den internasjonale fotballmedisinske arenaen ved Senter for Idrettsskadeforskning hvor det utføres forskning på høyt internasjonalt nivå. Denne forskningen gjøres i samarbeid med FIFA, med fokus på skadeanalyse og forebyggende tiltak. Resultatene av dette arbeidet vil forhåpentligvis resultere i et redusert antall skader. La oss derfor håpe at årets VM får oppmerksomhet gjennom sportslige prestasjoner og ikke ved skader, doping og økonomiske betraktninger.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media