Minneord

Harald Lystad, Nils Rune Nilsen Om forfatterne
Artikkel

Tom WiggoLund

Ordføreren kjører ikke lenger legevakt. Kommunelege og ordfører i Hemsedal kommune Tom Wiggo Lund omkom i en tragisk hyttebrann på Hemsedalsfjellet natt til 22.9. 2003.

Tom var født på Jevnaker i 1960 og ble cand.med. i Leuven i Belgia 1991. Ni måneder på kirurgisk avdeling ved Halden sykehus gav god erfaring før turnus og videre arbeid i Hemsedal fra 1992. Han ble spesialist i allmennmedisin i 1998.

Tom hadde en integritet som motstod alle forsøk fra den gamle distriktslegen på å få ham nybarbert og uten snus på kontoret. Denne selvsikkerheten gjorde sitt til at han ble i distriktet til tross for at han fort fikk føle hva som kreves av det å være lege i utkant-Norge. To dødsulykker med en 4-åring og en 16-åring i løpet av halvannen måned kunne skremt vekk de fleste, men Tom vokste på denne erfaringen og viste seg fort å være en lege med stor L.

Vi kunne aldri fått en bedre kollega gjennom nesten 12 år. Behandling av skiskader og 17 mil til sykehus krevde handling, og det tok han som en stor utfordring. Tryggheten ved å rykke ut til ulykker med Tom ved vår side vil vi savne sterkt. Takket være Tom ble også Gol/Hemsedal de første i Buskerud som gav prehospital trombolyse til infarktpasienter.

En liten trøst for oss i denne tunge tiden er at døden kom i den samme fjellheimen han var så glad i og hvor han levde livet i pakt med naturen. Uten politikermas, og uten krav fra legejobben!

Hemsedal har mistet en stor politisk og medisinsk ressurs. Vi vil savne hans freske uttalelser, hans humor, hans varme og hans omsorg. Vi har mistet en god venn og et medmenneske.

Vi lyser fred over Toms minne.

På vegne av kolleger og medarbeidere i Gol og Hemsedal

Anbefalte artikler