()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår høyt respekterte og kjære kollega Knut Nicolai Mamen døde 14.9. 2003. Det er et trist og vemodig budskap som berører alle som har kjent ham og stått ham nær.

  Knut ble født i Asker 6.2. 1949. Han hadde medisinsk embetseksamen fra Oslo i 1975 og ble godkjent spesialist i allmennmedisin i 1987. Han var også godkjent veileder i allmennmedisin.

  Etter endt turnustjeneste har han hatt en bred og variert klinisk tjeneste. Først som distriktslege i Finnsnes i tre år, deretter assistentlege på Gjøvik fylkessykehus, medisinsk avdeling i to år, så tilbake til Finnsnes som kommunelege I i åtte år. Etter dette var han spesiallege i Bærum kommune i ett år og bydelsoverlege og helsesjef i Sogn bydel Oslo i fem år. Han begynte deretter i allmennpraksis på Stabekk, senere også i Asker hvor han var med på å etablere og bygge opp Sentrumsklinikken. Sist var han assistentlege på Søndre Borgen i Asker, målet var å bli spesialist i psykiatri.

  Knut hadde fremragende menneskelige og faglige kvalifikasjoner. Han var en svært dyktig lege og et stort og varmt menneske. Overfor sine pasienter viste han stor omsorg og en uegennyttig raushet. Som lege utstrålte han trygghet kombinert med moralsk styrke og ydmykhet. Han hadde også evnen til å vise egen svakhet uten å være ynkelig. Det er disse egenskapene som gjorde ham til en god doktor for pasientene sine, en kjær kollega for alle som fikk arbeide sammen med ham og en trofast og god venn.

  Knut var et friluftsmenneske med stor kjærlighet til naturen. Han var glad i musikk, begynte å spille fiolin som barn og var som voksen med i flere orkestre. Han var opptatt av sammenhengen mellom musikk og terapi. Knut var svært glad i familien sin som betydde så uendelig meget for ham. I sorgens stund går våre tanker spesielt til hans nære familie.

  Knut hadde vært syk en tid, og var under kyndig behandling. Han stod løpet uten å klage, med styrke og verdighet, til tross for ganske harde og smertefulle behandlinger. Han selv og alle rundt ham følte optimisme og at dette skulle gå bra. 13. august fikk han beskjed om at han hadde en alvorlig sykdom. Han døde med verdighet i en altfor ung alder på Stabekk Hospice og ble bisatt i en fullsatt Asker kirke 18. september, fulgt av sin nærmeste familie og en stor skare venner og kolleger.

  Vi vil hedre Knuts minne i ærbødighet og med dyp takknemlighet for hva han har betydd og alt han har gjort.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media