På tvers

Artikkel

Ingen stor frykt i Volda

«Det verkar ikkje som frykta for terrorangrep eller utbrot av sars-epidemien er så stor i området her. Vi fekk i alle fall ikkje inntrykk av det etter ei runde rundt i Volda.»

Bladet Møre

Fastlegelapskaus

«Har fastlegen til ekteparet Stenersen på Evje ledig kapasitet eller ikke? Det er spørsmålet. I et brev fra Fastlegekontoret i Aust-Agder leser de at fastlegen deres, Ole Kjell Gundersen, ikke har kapasitet til dem lenger. I brevet opplyses det at nettopp Ole Kjell Gundersen har ledig kapasitet til nye pasienter!

– For en lapskaus, sier Sven Stenersen.

Fastlegekontoret i Aust-Agder opplyser også at lege Brit Ingeborg Høgetveit har ledig kapasitet til å ta imot nye pasienter.

– Men hun er jo pensjonist og har sluttet, sier ekteparet Stenersen.»

Fædrelandsvennen

Hjertelige gratulasjoner

«Helsevesenet i Norge er 400 år. Vi gratulerer!

Dagens sykehuskø er på 200.000. Det er jo bare 500 pasienter for hvert år vi har hatt helsevesen. Og det er jo veldig, veldig bra.»

«Mjølkerampen», Nationen

Trofast pasient

«Han morer seg kongelig når vi siterer følgende utsagn fra en av hans pasienter, en middelaldrende frue i søndre bydel:

– Jeg har gjennom de siste 40 år vært like trofast mot doktor Helling som mot min mann og frisøren!»

Avskjedsintervju med gammeldoktoren på Lillehammer, Lars Helling, snart 71, i Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer

Herved attestert

«Da Thor Bjarne Bore var sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, fikk han brev fra en leser i Sirdal som med tungt hjerte skrev at han måtte si opp abonnementet. Synet var blitt så dårlig at han ikke lenger kunne lese avisen, og til slutt stod det: «Attest frå øyelege lagt ved.»

Vårt Land

Slipper selskapslivets plager

« – Jeg blir aldri konsultert i selskaper slik som mange andre leger. Det er en befrielse, sier Sidsel Rogde, professor ved Rettsmedisinsk institutt. Der i gården er kjernevirksomheten obduksjoner på oppdrag av politiet og domstolene.»

Dagens Næringsliv

I eller æ?

«Føden i Kristiansund er stengt. Dermed ble nordmørsjenta «halvt romsdaling» da hun ble født i går morges. Det viktige første spørsmålet til den stolte mor Tove Mittet fra Frei blir da om jenta meldte sin ankomst med et hylende iiiiiiii… eller et rungende æææææ?

- Nei, det var mest et vræl. Absolutt en kombinasjon av de to dialektene, ler den stolte mora i telefonen fra den andre sida av fjellet.

Fødeavdelinga i Kristiansund holder sommerstengt i fire uker, og i alt er det anmeldt 30 vordende mødre som har termin i disse fire ukene. På den andre siden vil 66 romsdalinger bli halvt nordmøringer når føden i Molde stenger i sin ferie, så det oppveier nok det meste.»

Tidens Krav, Kristiansund

Kabel en forutsetning

«Hybelleilighet på Fjellbu til lege med kabel-TV.»

Annonse i Haramsnytt

Foretrukket dødsårsak

«Eg døyr heller av ein god ost framfor å bli køyrt i hel av ein halvfull turist i Hemsedal.»

Lina Fauske til Hallingdølen – om verdien av tradisjonskost

Anbefalte artikler