På tvers

Artikkel

Renset luften med de forstokkedes praktverk

«Da jeg kjempet med AKP-erne på 70- og tidlig 80-tall, fikk jeg erfaring i kombinasjonsarbeidet folkeopplysning og kloakkrensing. Den erfaringen kom godt med da jeg kjempet mot legestanden. Det er kun der jeg har møtt den samme forstokketheten som i AKP. Jeg måtte faktisk belære Legeforeningen om folkeskikk. Jeg, som vel ikke er best kjent for min folkeskikk. Akkurat det poenget skjønte de.

Forsoningsgaven har kommet. Legeforeningen har gitt meg praktverket Norske leger.»

Per Egil Hegge til Klassekampen

Kanskje ikke fremragende farlig?

«Internasjonale evalueringer av norsk medisinsk og helsefarlig forskning er entydige: For lite faglig lederskap, for små og spredte forskningsmiljøer og for liten vilje til å satse på fag der Norge har både fremragende miljø- og forskningsmessig fortrinn.»

Dekaner ofre for trykkfeilsdjevelen, kronikk i Aftenposten

Enkelt nok

«Gode gener? Nei, det er vel heller det å bestemme seg for å stå opp om morran.»

Olga Stenslet (100), deltaker i Grete Waitz-løpet i 2000 og stadig for frisk for en plass på aldershjemmet, til Romerikes Blad

Værmelderinne lettet også på sløret

«Elin kurerte kjærestens puppe-skrekk»

Tittel i VG

Ikke noe for massene

«Om 20 – 30 år kan du dytte kroppen full av proteincocktailer og bli 200 år gammel, hevder forsker Gro Vang Amdam. Men fornøyelsen blir forbeholdt dem med tykk lommebok.»

Bergens Tidende

Massene er lettskremte

«Ingenting er lettere enn å skremme opp folk. Med «Fuglene» klarte Alfred Hitchcock å få folk til å trekke skodder for vinduene så snart fire småspurv og en bokfink samlet seg i nærmeste bjørk. «Haisommer» ødela badesesongen, selv i Mjøsa. Dagbladet klarte for noen år siden å skape inntrykk av at det bare var et spørsmål om tid før vi alle ble spist av dødsbakterier, hvis da ikke aids-epidemien tok oss først.

Sven Egil Omdal kommenterer SARS-frykten, Stavanger Aftenblad

Homser, mygg, wok og vårruller

«Da aids kom til Norge, førte det til en frykt for afrikanere, homser og mygg. Sars har hittil ført til skepsis mot kinesere og asiatiske matvarer.»

Dagens Næringsliv

…og perler på en snor

«Smykkebranchen er blevet hårdt ramt av SARS-smitten. Saget av perler, som stort sett alle stammer fra Kina, er næsten blevet halveret.»

Jyllands-Posten

Ingen blir spart

«Høyt sukkerinntak skaper bekymring også i Porsanger.»

Ságat

Variant av sykehuskø

«En ledig parkeringsplass ved sykehuset i Arendal er like vanskelig å finne som de berømmelige sju rette i Lotto.»

Agderposten

Dyptpløyende om manndomsprakt

«VG har med påholden penis avslørt at mannfolkenes tissefant ikke er så stor som du tror. Undersøkende journalistikk har et enormt vekstpotensial.»

Minileder i Dagbladet

Gjør heller som mora di sier!

«Jeg vet at jeg virker som en veldig trygg person, men sannheten er at jeg er redd hele tiden. Styrken min er at jeg ikke lar frykten hindre meg. Mamma sa at jeg måtte spise B-vitaminer for å få fett på nervene. Og det har vel lykkes – uansett om en slik sammenheng holder rent medisinsk.»

Ellen Horn, ordførerkandidat i Oslo, til KK

…eller som helseministeren!

«Kåre Willoch kunne antagelig snakket i flere timer om ting som er farligere og mer dødelig enn terrorisme. Men hvis Dagfinn Høybråten får sitte en stund til, blir det ikke mange igjen av dem. Kan ikke Høybråten bare forby terrorisme også? I hvert fall på utesteder og i butikker etter klokken 20.»

Marie Simonsen, spaltist i VG

Anbefalte artikler