På tvers

Artikkel

Ingen i luren, turen

«Ikke sats på telefonen hvis du skal bestille legetime i Salangen. Nå er det nemlig blitt for få ansatte til å ta av røret.»

Troms Folkeblad

Rett fra levra

«Kommunelege Elin Andersen sier rett ut at det ikke er hennes oppgave å sørge for å holde drosjenæringa oppe.»

Altaposten

Måloppnåelse

«Alderdommen bør avskaffes. Eldre mennesker er uproduktive, og som råstoff for moderne konkurranseutsatt sykehjemsproduksjon helt ubrukbar.»

Reidar Nielsen, pensjonert redaktør, spaltist i Altaposten

Sånn halvveis i live, lissom

«I avisa Sør-Trøndelags redaksjon lurer de fælt for tida. De lurer på hva den medisinske diagnosen for «halvdød» er. Bakgrunnen er denne tittelen og ingressen, fra storesøster Adresse-avisen i Trondheim: «Funnet halvveis ihjelfrosset. Tilstanden til en mann i midten av 30-årsalderen som torsdag morgen ble funnet nedkjølt på Lian i Trondheim er torsdag ettermiddag meget alvorlig, opplyser lege Lise Lotte Rian ved hjerteklinikken ved St. Olavs Hospital til adressa.no.»

Når mannen er halvveis ihjelfrosset, betyr det da at frosten gjelder bare halepartiet? spør journalistene i Sør-Trøndelag.»

Språkspalten i Journalisten

Rystende sykehusdebatt

«Da Frode Bygdnes brukte ordet Judas i en interpellasjon i fylkestinget, valgte Aps gruppeleder Paul Dahlø og hele Høyres gruppe, minus Britt Skinstad Nordlund, å forlate salen i protest.

– Jeg er rystet over det som skjedde. Tenk der satt åtte fylkespolitikere på gangen og småfurtet fordi jeg brukte sterke ord for å si hva jeg mente om den statlige overtakelsen av sykehusene, sier Frode Bygdnes.»

Harstad Tidende

Verre enn snue

«I forrige uke var jeg forkjølet, det var ubehagelig, men det gikk fort over. Erna Solberg går ikke over.»

Stavanger Aftenblad refererer Sonja Tinnesand fra SVs landsmøte i Tromsø

En kjenner av bakrusen

«Når det gjelder alkohol, kjenner jeg også baksidene, og det har jeg med i bakhodet hele tiden.»

KRF-leder Valgerd Svarstad Haugland, til Kvinner og Klær

Fratatt grevetittel

«Fedon Lindberg får som kjent ikke lov å bruke legetittelen sin i markedsføring av brødet sitt. Det betyr at det også er takk og farvel til Dr. Greves barnesepe, mens Dr. Hock kan glemme å selge platene sine.»

Romerikes Blad

En måte å gjøre det på

«Bønder kan påvirke odelsrekkefølgen, melder Bondebladet. De kan for eksempel få barn.»

Minileder, Dagbladet

En annen måte å gjøre det på

« …barbering er en mild form for kastrasjon.»

Anders Kvåle Rue, som har skrevet en bok om skjegg, til Telemarksavisa

En avleggs måte å gjøre det på?

«Jeg er glad for at jeg drev med idrett da det ikke fantes begreper som sponsing og drugs. I den grad vi hadde sponsorer, var det klubben eller faren vår. Doping var jeg i befatning med bare én gang, før OL i St. Moritz 1948, da landslagslegen Birger Tvedt ba meg om å være prøvekanin og innta noe hvitt, salt pulver. Jagerflygerne under krigen fikk det samme for å være «fit for fight», sa han. Jeg gikk og gikk og måtte stoppes med makt.»

Hjalmar Andersen (80) i fødselsdagsintervju med Adresseavisen

Påfallende autentisk

«Litteraturprofessor Otto Hageberg sier han har merket seg Jan Kjærstads autensitet i noen av bøkene.

– I romanen Rand beskriver Kjærstad fem drap så inngående og nøyaktig at det hersker liten tvil om at han har gjort ordentlig research.»

Dagbladet

Anbefalte artikler