På tvers

Artikkel

Hva skal vi med leger?

«– Ambulansen reddet livet mitt»

Tittel i Østlands-Posten

Frisk med Wenche

«Sonja har vært på Høvikodden, og av VG fremgår det at Dronningen er frisk og hennes infosjef er Rasch.»

VG i sin faste spalte På den 2. side

Iallfall korrekt dosert

«Ekstraordinert landsstyremøte»

Tidsskrift for Den norske lægeforening i sin faste spalte som presenterer hva som kommer i neste nummer, på 3. siste side

Det siste i sveis

«Atten år gamle Bjørn Jochimsen får utruleg nok ikkje jobb som portør på grunn av sveisen. Hanekammen, av typen Den siste mohikaner, vart for sterk kost for ein surmaga, men sikkert velfrisert avdelingsleiar ved Sentralsjukehuset.

Den som vil nekte unge Jochimsen jobb på grunn av frisyren, synest kanskje sveisen hans er latterleg. Men hos meg er det reaksjonen deira som får sveis på smilebandet. Klipp deg, og få deg ein jobb, fekk ungdomen høyre på sekstitalet. No får dei ikkje jobb likevel. I alle fall viss dei er nyklipte.»

Knut Magnussen, spaltist i Firda

Kan det bli verre?

«Dette er den naturligeste januar-tanken: Finnes det nå flere ting som kan gå galt? Etter strømprisene, bompengene, P4-krasjet, ned-Nominasjonen av Sommeråpent, arbeidsledighetsøkninga, EU-begeistringa, bussrutene, togstansene og den generelle veksten i depresjoner, utrygghet og umenneskeliggjøring? Kan enda mer egentlig svikte?»

Arild Abrahamsen, spaltist i Stavanger Aftenblad

Det kan bli verre

«Ingen gutter i Stavanger vil bli malere. Sjefen i et malerfirma ble spurt hvorfor. Hvis vi hadde hatt mobil kantine og servert horn med skinke og ost oppvarmet i mikrobølgeovn, så hadde guttene søkt, sa han, og har helt rett. Guttene er ødelagte av mødrene som har sydd Grandiosa under armene deres og nektet dem øks. Nå ser vi konsekvensene.»

Arnt Olav Klippenberg, en annen spaltist i Stavanger Aftenblad

Ingen renselse laugardag heller

«Den fryktede rusbrusen kommer ikke i butikkene i Kongsberg før i neste uke. Samtidig melder de lokale apotekene at den ettertraktede antirøykepillen Zyban først blir å få i begynnelsen av februar. Det betyr at vi går mot en helg med nøyaktig de samme laster som før.»

Minileder i Laagendalsposten

Vet neppe hva han snakker om

«Mullah Krekar uttaler at han frykter for eget liv og helse, og vil bli skolelærer i Norge. Han var antagelig i Irak da lærerne skildret sine arbeidskår før siste lønnsforhandling.»

Signaturen Mjølkerampen, Nationen

Fantomsmerter

«Kommunekutt rammer amputerte»

Tittel i Grimstad Adressetidende

Mens en annen vart skræmt

«Man ser det for seg. Terje Eriksen krabber ut av den nye bilen som akkurat har fått seg en kraftig smell i siden.

– Jeg hadde kjørt i krysset etter å ha stått og ventet på grønt lys. Østerrikeren som kjørte på meg hadde antakelig ikke sett et lyskryss siden Uddevalla. Da jeg beveget meg ut av bilen på min noe spesielle måte ble han helt fra seg og spurte på vakker tysk om det var han som hadde skyld i uhellet.

Det var da Eriksen trykket ut de berømte ordene: No, no. Ai bare æm sånn. For Terje Eriksen er bare sånn. Han har cerebral parese, og han går ikke sånn som de fleste andre. Men engelsk skulle han egentlig kunne.

– Jeg klarte bare ikke helt å holde orden på ordene akkurat da.»

Terje Eriksen, helse- og sosialsjef i Rakkestad kommune, til Rakkestad Bygdeblad

Flere stokket ord – på vaklende bein

«Her i fylket skapte Helse Vest-rapporten tilstandar nær opp mot det som er skildra i Det gamle Testamentet kring bygginga av Babels tårn.»

Kjell Eldegarn, Sogn Avis

Anbefalte artikler