På tvers

Artikkel

Gresk gud II

«Det ene brødet er sunt, det andre skadelig, pasta og poteter kan være problematisk, og torsdag kunne sannelig VG fortelle at melk er full av betennelsesverk fra syke kuer.»

Bygdeposten

Sjumilssteg

«Som nævnt i går er det alkoholfri vørterøl, der nærmest smager som et middel mod fotvorter, den type, der har haft den største fremgang på det norske marked de seneste år. Øllen siges at styrke legemet i helt utrolig grad og give enorme armkræfter. Noget kunde tyde på, at det er sandt, for udenfor møbel- og kunsthåndverkbutikken Hemsedal Interiør oplyser et skilt, at forretningen har en filial kun et stenkast (3,5 km) herfra.»

Politiken rapporterer fra vinterferie i Norge

Gresk gud I

«Bröd och potatis är inget norrmannen normalt skyggar för. Men doktor Fedon A. Lindberg gör så gott han kan för att ändra på det. Och han lyckas riktigt bra. Efter närmare 130.000 sålda böcker i grannlandet med kostråd där dessa båda matvaror döms ut, har det svenskklingande namnet Lindberg etsat sig fast i kostdebatten. Men som svensk kan jag lugnt luta mig tillbaka framför teven och neutralt njuta av skottväxlingen i debattprogram efter debattprogram.»

Kalle Holmberg, Dagens Nyheter

Gresk gud III

«Nordmænnene har det generelt sådan, at de godt vil have lidt mere. Vi spiser også større portioner end eksempelvis franskmændene og italienerne. Min gamle far spiser jo otte kartofler til sine frikadeller. Hvis en franskmand gjorde det, ville han dø av forstoppelse inden klokken 21.»

Morten Heiberg, kokk, til Politiken

Megaskalpell

«Tøffe kutt på mottagelsen

Og enda verre er det på kirurgen»

Tittel og kommentar i Sunnmørsposten

Neppe Apollo

«Antikkens folk var i prinsippet religiøst tolerante. Guder ble stadig importert. Til Europa kom de fra sør og øst. Til Norge kom de fra Grekenland, for eksempel. Og den siste og ferskeste av dem alle, heter Fedon.

Akkurat som de andre gudene fra mytologier appellerer han til underverdenen, stjernehimmelen eller himmelen, om du vil, med sitt budskap. I fedonistenes underverden hærtas vår samvittighet og vett av høy glykemisk indeks og the survival of the fattest, som er genenes hevn fra millioner av år siden.»

Marit Rein, spaltist i Nordlys

Litt lei, han også

«Bekymrer du deg mye?

– Jeg er også lei av at alt skal være så sunt.»

Bjørn-Inge Larsen, direktør i Sosial- og helsedirektoratet, til Ságat

Egentlig er det ganske lett

«Vad ska man göra för att uppnå en riktig hög ålder?

– Frisk luft och enkel ock inte för fet mat är viktigt.

Finns det några mer knep?

– Man måste låta livet ha sin gilla gång, bara.»

Johannes Svensson, 111 år og Sveriges eldste, til Dagens Nyheter

Har’em harem i Telemark?

«De er lønnet av staten for å lage barn. Denne uka har de gjort det opp til syv ganger om dagen. Og jammen blir det barn av det, enda flere enn de hadde regnet med.

Vi snakker ikke om haremslignende tilstander hos tidligere indiske maharajaer, men om doktor Kahn og hans medarbeidere på fertilitetsklinikken i Porsgrunn.»

Porsgrunn Dagblad

Iallfall fullt herredømme over kvinnen

«Mannen var den første her i landet som laget en baby ved hjelp av prøveglass og pipette. Og en mor og en far, selvsagt. Det nærmer seg 20 år siden. Kahn forklarer oss prosessen: – Først skaffer vi oss fullt herredømme over kvinnens hormoner, sier legen, og avviser at det er noe problem.»

Klinikksjef Jarl Kahn til Porsgrunn Dagblad

Anbefalte artikler