()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Vår i luften – klinte til med bi-fil

  Vår i luften – klinte til med bi-fil

  «Den daglige avskjedskyssingen ved St. Olavs hospital i Trondheim skaper så lange køer at Vegvesenet kliner til med en egen avkjøringsfil for dem som får kyss til jobb.

  – Det er toppene i rushet vi ønsker å fjerne, sier prosjektleder Terje Fiksdal i Statens Vegvesen. Han har ansvar for ombyggingen av krysset som forbinder Elgsetergata med sykehuset. Det er nå planlagt en egen avkjøring for ansatte som får skyss. Dette feltet er planlagt slik at alle skal kunne svinge til siden, og få et kyss før de kjører videre.

  For de ansatte vil det bli 400 tunge meter å gå etter farvelkysset, men Fiksdal tror de fleste vil være positive til omleggingen. – Folk vil oppdage at de sparer tid på dette. De slipper å kjøre inn i en stor trafikkmaskin, sier han.»

  Aftenposten

  Gjengs for hele hospitalet

  Gjengs for hele hospitalet

  «Smask. Hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved St. Olavs hospital, Marit Olstad Røe, er enig i at det er et problem med all stoppingen foran sykehustrappen. Det er derfor ikke nei i hennes munn til tiltaket.

  – Er det dere sykepleiere som er de ivrigste kysserne?

  – Nei, det tror jeg absolutt ikke, dette er gjengs blant alle profesjoner på sykehuset.»

  Aftenposten

  Også på kontinentet

  Også på kontinentet

  «Hjerneforsker Onur Güntüknün fra Ruhr Universitetet i Tyskland har gennem to og et halvt år betragtet kyssende på offentlige steder, som lufthavne og strande, for at finde ud af, om mennesker har tendens til at kysse højre eller venstre om. Og der er ingen tvivl – langt de fleste angriber kysset fra højre.»

  Politiken

  Svinger seg på Møre

  Svinger seg på Møre

  «I fjor kom heile 141 nye Ørsta-borgarar til verda på sjukehuset i Volda. For Volda vart det berre 75 fødslar.

  – Det er uråd å seie kva som kan vere årsaka til dette, og det kan sjølvsagt vere ei heilt tilfeldig svinging, seier overjordmor Bernt Narve Skurveit.»

  Møre-Nytt

  Stor minstemann i Manchester

  Stor minstemann i Manchester

  «Midt oppe i alt dette venter Ole Gunnar og hans kjære Silje barn nummer to – en storebror til Noah.»

  Bergens Tidende

  Urbant på bygdene

  Urbant på bygdene

  «Torsdag morgen ble flere rotter observert av en kunde som var på vei inn i en matvareforretning i Hokksund. Lignende observasjoner har beboere i samme område hatt tidligere. Kommunelegen i Øvre Eiker sier man er klar over situasjonen og at det ikke er grunn til bekymring – rotter er et varig byproblem.»

  Bygdeposten rapporterer om forholdene i Hokksund, som fikk bystatus for vel ett år siden

  Noe for sosiolog Rollnes?

  Noe for sosiolog Rollnes?

  «Verdens helseorganisasjon vil ha 17-årsgrense for filmer som inneholder scener med tobakksrøyking. De yngre får nøye seg med sex og vold på lerretet.»

  Varden

  Mistet overblikket I

  Mistet overblikket I

  «Hendes advokat Mark Masloskey siger, at Michelle Hughes skammer sig over det, der har sket. Retten har frakendt den blinde kvinde kørekortet i 30 måneder.»

  Ekstrabladet, København

  Mistet overblikket II

  Mistet overblikket II

  «Helhets klinikk. Velutstyrt med mange muligheter, beliggende på Metro senteret, Lørenskog. Vurd. solgt grunnet sykdom.»

  Annonse i Nationen

  Praktisk med telemedisin

  Praktisk med telemedisin

  «En diskuterte også coloscopisk us., men fant å avvente dette. Dersom hemofecreaksjon i avføringen er negativ i ytterligere 3 avføringsprøver burde vel ytterligere utredning kunne utstå. En har imidlertid lav terskel for å gjennomføre coloskopi, og dette kan hun når som helst få ved telefonisk kontakt med undertegnede.»

  Utdrag av epikrise fra kirurgisk avdeling ved sentralt sykehus, Østlandet

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media