På tvers

Artikkel

Navnebytte med effekt?

«Er du først så uheldig å havne på sykehus, er det sannelig ikke lett å føle seg frisk nok til å forlate det. Hva med å skifte navn til friskhus, et sted hvor folk blir friske?»

Tore Dyrnes, kommentator i Tidens Krav

Sivil ulydighet – uten fåreklær I

«Unni Hanson har diagnostisert Sykehuset i Vestfold i ti år. Etter nyttår skrives hun ut.

Det suser i SiV. Utenfor sykehuset uler vind og korridorpasienter. I administrasjonsbygget sitter slipskledde menn og tenker over hvilke sengeposter som skal amputeres i dag. Stemoderlig plassert ved siden av legekatedralen står en unnselig brakke. (…) Mye er sagt om Unni Hansen. I et portrettintervju i internavisen på sykehuset ble hun nylig kalt kunnskapsrik terrier og høne til besvær. Som en ulv uten fåreklær har hun streifet i utkanten av flokken med dresskledde sykehussjefer og knurret mot spareforslag og byggebråk. Fem direktører har hun gnagd i stykker i løpet av tiden som hovedvernombud. Den femte og siste har mer eller mindre resignert.

– Av alle sammen er han den eneste som har villet gjøre noe med arbeidsmiljøet, sier Hanson. Sannsynligvis tør han ikke annet.»

Avtroppende hovedvernombud Unni Hanson ved Sykehuset i Vestfold HF til Tønsbergs Blad

Intet sted er trygt - uten fåreklær II

«En kvinne hevder å ha sett ulv i Grimstad. Olavur Jonassen påstår at han så gråbein spankulere forbi sykehuset i Arendal.».

Agderposten

Min aller dyrbareste…

«Fant ny kjæreste i skattekommisjonen»

Tittel i VG, om NHO-sjef Jens Ulltveit-Moes vei ut av livskrisen

Fra den ene til den andre

«Restaurantbransjen var lenge beheftet med uttrykket «d’ække mitt bord». Der har service-nivået gjort kvantesprang. Til gjengjeld ser det ut som om arbeidsdelingen og ansvarfraskrivelsen har tatt bolig i helsevesenet og trives godt der. Det er ikke sikkert at det har blitt verre; kanskje til og med bedre, men folk finner seg ikke i så mye. Og det er bare logisk og naturlig: Når helseinstitusjonene blir pålagt å organisere seg og oppføre seg som butikker, så svarer pasienter og pårørende rimeligvis med å oppføre seg som kunder med krav på service.»

Andreas Hompland, spaltist i Dagbladet

Mer sportsnytt

«Blir du kjeftet opp av gynekolog Kristen Olav Lind, er du sannsynligvis på fotballbanen. Og sannsynligvis har han helseministeren i tankene. Men jeg tror ikke jeg har skadet noen, sier han.»

Bladet Vesterålen

Mer hell med kniven

«Helse Sør har i så måte vist seg som et handlekraftig styre som har skåret gjennom gnålet fra lokalpolitikere som ikke vil forstå eller ikke har forstått den nye helsepolitiske virkeligheten.»

Leder i Fædrelandsvennen

Hektisk i telebransjen også

«Det liknar jobbet på akuten.»

Tidligere sykepleier Pia Gideon om arbeidet som informasjonssjef i Ericsson, ifølge Dagens Nyheter

Ubehagelig trange kår

«Krever oppreisning for tapt forhud»

Tittel i VG da mann søkte menerstatning for inngrep utført av foretaket Nordmøre og Romsdal HF

Uten ski på beina

«Da du var gutt, var du stor og kraftig, eller var du litt pinglete? Jeg var iallfall ikke større enn at jeg greide å komme ut av mors liv.»

Landbruksminister Lars Sponheim intervjuet i «Sånn er livet», NRK

Brakk faktisk staven

«Vi har fått et batteridrevet kjærlighetsforhold til oss selv, samtidig som våre ledsagere i tiltagende grad er oppblåsbare. Så seksualisert er hverdagen at ungdom tror Oddvar Brå endte som evnukk.»

Niels Chr. Geelmuyden i Kapital

Dropp kollektivtransport om vinteren

«Fakta/vinterkräksjuka: Du mår bra när du kliver på bussen men spyr innan du hunnit nå bakre delen. Så snabb är vinterkräksjukan.».

Göteborgs-Tidningen nformerer om magesyke

Anbefalte artikler