På tvers

Artikkel

Elementær folkeopplysning

«Mange velger å behandle ubehaget symptomatisk. Men det kan nok være smartere å handle proaktivt, med andre ord drikke mindre på julebordet.»

Professor Jørg Mørland, Statens rettstoksikologiske institutt, informerer Sunnmørsposten om dagen derpå

Bør kanskje pålegges ved lov?

«Humor og latter skal syte for eit lettare og betre arbeidstilvære i den kommunale helsesektoren.»

Telemarksavisa

Livsfarlig humor?

«Det problematiske er at Kjell Magne Bondevik kaller dagens humor ondskapsfull og feig fordi han ikke forstår den. Han bommer stygt når han signaliserer at satire er farlig.

For høyt rentenivå er farlig. Narkotika er farlig. Trafikken er farlig. Men humor er ikke farlig. Med mindre man ler seg i hjel.»

Beate Nossum, politisk redaktør, i Fædrelandsvennen

Radikalt ble konservativt

«Jeg er overraskende nok blitt konservativ med de samme standpunktene jeg hadde for 20 år siden. Markedsøkonomien er på fremmarsj, det skaper mulighet. Å holde igjen blir konservativt. Frihandel og markedsliberalisme er radikalt i dag. Jeg betakker meg for et samfunn med stor sosial ulikhet som avler sykdom, nød og kriminalitet. Heller skatt til skole og utdanning enn utgifter til alarmer og vaktselskap.»

Steinar Westin, 58, professor og allmennpraktiserende lege, tidligere ml-er, til Adresseavisen

Livsfarlig, men hemmelig

«– Det er ikke riktig som Finnmarken skrev at vi har en elev som kan dø i løpet av ti minutter som følge av nærkontakt med sitrusfrukter, sier inspektør Arvid Olsen ved Melkevarden skole. Han presiserer at den aktuelle eleven kan komme i livsfare ved nærkontakt med en annen matsort, uten at han vil si hvilken type.»

Finnmarken under overskriften «Dør ikke av mandarin»

Sport og sigar

«– Kjempeartig. Mye artigere enn å se kampene på tv. Men lukta av sigar var fæl.»

Thomas Staveli, 11, VIP-gjest på Lerkendal, til bladet Sør-Trøndelag

Truende nok

«– Jeg har aldri følt meg truet på livet under et intervju. En professor i psykiatri forlangte meg riktig nok tvangsinnlagt.»

Niels Christian Geelmuyden, portrettintervjuer, til Verdens Gang

Berre lækkert

«Obduksjonen startet med et skalpekutt fra skulder til skulder på liket, før von Hagens plukket ut indre organer som hjerte og lunger, og plasserte dem i skåler.

Hodeskallen ble deretter åpnet med sag, hjernen tatt ut og delt opp i biter som også ble plassert i skåler, som den tyske professoren deretter sendte rundt blant tilskuerne.»

Professor Gunter von Hagen gjennomførte offentlig obduksjon i London, Aftenposten

Handspålegging til å tru på

«Eg trur ikkje på astrologi og metafysikk. Eg er skeptisk til overnaturlege fenomen. Men eg trur på at mennesket har sjel. Derav følgjer at den einaste handspålegging eg har tillit til er ei kjærleg hand om nakken med eit etterfølgjande strøk langs kinnet.»

Ola Jonsmoen, forfatter, spaltist, i Hamar Arbeiderblad

Heldig med det nye hjertet

«– Det gamle hjertet var et godt sovehjerte. Det er heldigvis også det nye.»

Nils Moe, avgått administrerende direktør i Nordlandsbanken, som nylig fikk nytt hjerte, til Avisa Nordland i en kommentar om Finance Credit-saken

Nød kan være så mangt

«– Dette er nød – jeg har mistet fotballen min!»

Liten gutt som ringte nødnummer 112, ifølge Bergens Tidende

Anbefalte artikler