Leger på langs og tvers

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Leger på langs

  Leger på tvers

  Humoristiske opplevelser fra legelivet publiseres anonymt, men sendes inn med navn og adresse. Rett til å redigere historiene forbeholdes.

  Adresse: HumorRedaktøren, Tidsskrift for Den norske lægeforening, Postboks 1152 Sentrum, 0107 Oslo. Telefaks 23 01 52 90. E-post: stein.tyrdal@

  ulleval.no

  Hovedgrunnen til at jeg leser legetidsskriftet er spalten din, men i det siste har historiene vært litt slappe. Derfor skal du få en helt sann jordmorhistorie:

  Rundt midnatt ringte en oppskjørtet ung mann til fødeavdelingen og fortalte at samboeren nå var gått to dager over terminen. Vakthavende jordmor forklarte at de bare skulle slappe helt av. Hvis samboeren ikke hadde født i løpet av 12 dager, ville det bli vurdert om fødselen skulle settes i gang. Dette hadde ikke noen avslappende virkning på den vordende faren, snarere tvert imot. Han forholdt seg til termindato.

  Fem dager over termin måtte han nemlig reise bort. Dette var planlagt i lang tid og vanskelig å avlyse nå. Han mente derfor at det beste var å sette i gang fødselen umiddelbart. Jordmoren forklarte at det ikke var helt uten risiko å sette i gang fødsler og at dette vanligvis ble gjort på medisinsk indikasjon.

  Den unge mannen gav seg ikke, han hadde hørt at det fantes gelé til å smøre på livmorhalsen. Jordmoren gav beskjed om at de ikke kunne levere ut det, men forklarte at den geleen som han henviste til, inneholdt et stoff som het prostaglandin. Og at det var omtrent like mye prostaglandin i en gelédose som i en porsjon sæd, så akkurat det kunne de prøve å ordne på egen hånd. Da eksploderte han og brølte: «Og hvor i helsike skal jeg få tak i sæd på denne tiden av døgnet?»

  – Jordmor

  I en opphetet situasjon er det noen hver som overser det mest nærliggende bare fordi det ligger litt uten for ens tankebaner. Ikke helt ulikt katastrofesituasjoner.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media