Nytt om navn

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  St. Olavs Orden til Hans Prydz

  Professor dr.med. Hans Prydz (f. 1933) er utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Hans Prydz ble intervjuet i Tidsskriftet nr. 9/2000 (s. 1092). Han får ordenen for den viktige rollen han har spilt i den medisinske og biokjemiske grunnforskningen i Norge. Prydz har publisert ca. 210 artikler innen biokjemi, cellebiologi, molekylær biologi og molekylær genetikk. Siden 1989 har han vært direktør for Bioteknologisenteret ved Universitetet i Oslo.

  Priser for ryggforskning

  Norsk Forening for Ryggforskning er en tverrfaglig bredt sammensatt forening bestående av leger, fysioterapeuter og kiropraktorer. Foreningen ble stiftet etter initiativ av dr.med. Håkon Lie i 1991. Ved tiårsjubileet i Oslo fikk fysioterapeut Alice Kvåle foreningens hovedpris (Zimmer Scandinavia ryggpris) på 15 000 kroner for foredragene Prediksjon av fremtidig arbeidsførhet hos pasienter med korsryggsmerter basert på et psykologisk screeningsinstrument (MMPI-2) og Endring innen bevegelse og arbeidsførhet hos pasienter med langvarige korsryggsmerter. Foreningens øvrige to priser, innovasjonsprisen og tverrfaglighetsprisen, hver på 5 000 kroner, ble tildelt fysioterapeut Liv Strand og fysioterapeut Olav Aure.

  Prisbelønt norsk avhandling

  To avhandlinger om Helicobacter pylori-bakterien har nådd til topps som årets beste Master of public health-avhandlinger ved Nordiska Hälsovårdshögskolan i Göteborg. Peter Martin (f. 1949), rådgivende lege i Oslo kommune, står bak den ene. Han har undersøkt hvordan og når forskningsresultater har spredd seg i de nordiske landene og hvordan dette har påvirket diagnostisering og behandling av pasienter med magesår og andre sykdommer i mage- og tarmsystemet.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media