Nytt om navn

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Kaare Elvsveen

  Kaare Elvsveen døde 20.11. 2000, 88 år gammel. Han vokste opp i Hønefoss. Under den annen verdenskrig, før han hadde fullført studiene, arbeidet han ved det norske sykehuset i London. Han ble cand.med. i Oslo 1947. Et par år var han skipslege på cruiseskipet Stella Polaris. Etter noen år som sykehuslege kom han i 1953 til Lillestrøm, hvor han siden fungerte som privatpraktiserende lege, samtidig som han i mange år var bedriftslege ved Dyno fabrikker og ved LFK Kjeller.

  Kaare Elvsveen ble etter hvert en markant personlighet i lokalmiljøet i Lillestrøm, levende engasjert i alt som skjedde. Han skjønte at fotball var en vesentlig del av den alminnelige lillestrømlings sjel og identitet. Elvsveen var som idrettslege i Lillestrøm Sportsklubb en av pionerene i norsk idrettsmedisin. Han hadde en våken og varm samvittighet, mot til å si ifra og han reagerte på urett og all slags arroganse. Han var kritisk til autoritetspersoner, ikke minst innen egen stand.

  Kaare var en talsmann for enkelt språk og direkte tale. Alle skulle møtes med høflighet og respekt. Han var sine venners venn. Humoren satt løst, en god historie var verd å ta med i hverdagen. Kaare var spesielt opptatt av samfunnets stebarn: psykiatriske pasienter og mennesker med alkoholproblemer. Han hadde selv opplevd hvordan psykoterapi kunne styrke og utvikle et menneske. Han så behovet for åpenhet, til å snakke om følelser og nødvendigheten av å alminneliggjøre psykiske lidelser. Kaare var tidlig med på å starte en AA-gruppe. Han trodde på kraften i den gode samtalen. «Er du glad skal du le, er du nedfor skal du gråte.» Mange mennesker i Lillestrøm møtte i Kaare en forståelsesfull, jordnær og forstandig lege, en som alltid stilte opp.

  Kaare var en familiekjær mann. Tankene går i disse dagene til hans kjære datter Anne-Beth og barnebarnet Didrik.

  Godkjent i sentralstyrets møte 18.1. 2001

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media