Jaguar-klubb
Da Rodtwitt kom til Bærum i 1985 gikk han på et møte i Norsk Jaguar Klubb for å finne ut hva det egentlig var. Klubben viste seg å være klar for nedlegging, og alle som kom på møtet var nødt til å påta seg et verv for at foreningen skulle overleve. Dermed ble Rodtwitt sekretær, og siden da har han vært engasjert i klubben. Fra 1987 har han også vært redaktør for klubbens blad, Jaguaren, som kommer ut med fem nummer i året. Redaktørjobben har gitt ham status som æresmedlem i Norsk Jaguar Klubb.
– Bladet er en ensom jobb. Det lages på PC-en i kjelleren om natten og det blir mange sene timer. Det er helt klart et press av og til, men summen av det hele er positiv, forteller Rodtwitt.
Han legger vekt på at han treffer andre enn leger og pasienter i Jaguar-klubben, selv om leger ikke er en spesielt sjelden yrkesgruppe i klubben.
– Å treffe andre gir en annen horisont. Det er en veldig sosial gjeng og det har jeg fått veldig mye igjen for, sier Rodtwitt.
Norsk Jaguar Klubb arrangerer turer for de gamle bilene, og Rodtwitt med familie har deltatt blant annet på tur til Nordkapp sammen med hundre Jaguarer fra alle verdenshjørner. Senest i sommer var bilen med til Skottland. I bakvinduet har Rodtwitt festet plaketter fra alle arrangementer som bilen har vært med på.
– Vi holder kontakten med andre gammelbilklubber, men vi liker ikke tyske biler. Det blir for kaldt. Vi vil ha de varme engelske, sier Rodtwitt humoristisk.
Siden Rodtwitt ble medlem av Norsk Jaguar Klubb for 15 år siden har medlemstallet økt fra 150 til 600. Interessen for gamle biler er stor, og i EU finnes det en egen lobbyorganisasjon som jobber spesielt for de gamle bilene.