Nytt om navn

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Løvetannprisen 2000

  Sten Erik Hessling, kommunelege i Skotselv, ble tildelt Løvetannprisen 2000 under Primærmedisinsk uke i oktober. Prisen består av 3 000 kroner og et grafisk blad med løvetann som motiv.

  Juryens begrunnet valget sitt slik: «Denne kollegaen begynner å bli en gammel løvetann, men han imponerer stadig med at han spretter gjennom asfalten og dukker opp på nye steder i hele landet. Han er en pioner innen allmennmedisin med lang erfaring i en allmennmedisinsk gruppepraksis. «Alle» kjenner denne løvetannen, samtidig står han sjelden i første rad når det skal tas bilde av kollegiet. Han skjønner at allmennmedisin er teamarbeid – også sammen med medarbeiderne.

  Han liker det allsidige, fra å ha redaktøransvar i Norsk legemiddelhåndbok til å være sensor ved eksamen for medisinstudentene i Oslo. Han har allsidig kunnskap i alt fra farmakologi til kunsten å kommunisere. Og han liker å kommunisere: Han har oppdaget den digitale verden og særlig det allmennmedisinske cyberspace. Men han er også opptatt av det jordnære livet på fjellet, soppturer i høstlandskapet, rydding i egen hage eller rolige stunder foran peisen i biblioteket sitt.

  Mange forbinder han med hans innsats for lindrende behandling og at organisering av god lindrende behandling trenger en kompetent og engasjert allmennlege. Veldig mange kjenner hans interesse for lyrikk og åpner med forventning sin digitale Eyr-postkasse i helgen for å lese kommentarene hans og lyrikken fra Skotselv.»

  Godkjent i sentralstyrets møte 13.11. 2000

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media