Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Marianne Molin professor i folkehelse og samfunnsernæring og studieprogramleder for masterprogrammet i anvendt folkehelsevitenskap ved Høyskolen Kristiania.
Artikler av Marianne Molin
Kostrådene om egg forvirrer
- Marit Kolby,
- Simon E. Nitter Dankel,
- Marianne Molin,
- Ditta Valsdottir
02.04.2025:
Formuleringen som indikerer at egg bør begrenses, må bort fra kostrådene. I august 2024 fikk vi nye norske kostråd. I begrunnelsen for rådet om egg står følgende: «Observasjonsstudier indikerer at inntak av inntil ett egg hver dag ikke påvirker risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer. Inntak av...
Riktig mat er riktig resept!
- Marit Kolby Zinöcker,
- Line E. Vogt,
- Marte Ottesen,
- Ida Marie Pedersen,
- Live Torgersrud Haug,
- Elin Sørli Kildahl,
- Sophie Holst Eckbo,
- Marianne Molin
15.03.2016:
At kostholdsrelaterte lidelser behandles med medikamenter hos lege, er svært vanlig. At de samme lidelser forebygges ved hjelp av personer med forskningsbasert ernæringskompetanse, er en sjeldenhet. Det ønsker vi å sette søkelys på. I over 40 år har vi i Norge hatt offentlige kostholdsråd. Hensikten...
Transfett kan være en skjult helserisiko
- Marianne Molin,
- Nancy Odden,
- Lisa Ha,
- Trine Næss Henriksen,
- Katinka Stray Frazier,
- Anette Skarpaas,
- Martin Frank Strand,
- Ane Cecilie Westerberg
17.09.2013:
Den offentlige debatten om bruk av industrielt fremstilt transfett i mat har avtatt, men nå jobbes det med en mulig endring av regelverket. Fra et helsemessig synspunkt er det gunstig å begrense inntaket, men det er vanskelig for forbrukerne å foreta informerte valg for å unngå transfett. Vi ønsker...