Oliver Bækkelund

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår kjære venn og kollega Oliver Bækkelund sovnet stille inn i sitt hjem 17. oktober, bare 56 år gammel. Oliver ble født 4. august 1966 i Trollhättan i Sverige og flyttet til Sveits som 7-åring. Han tok sin medisinske embetseksamen ved universitetet i Zürich i 1994 og startet kirurgisk utdannelse i Lachen. Oliver tilbrakte alle sommerferier i sommerhuset i Arendal og reiste Norge rundt og besøkte familie.

  I 1996 giftet han seg med sin kjære Elisabeth, som han hadde blitt kjent med på sommerferier i Norge. Etter et år i Sveits flyttet de til Norge i 1997, og Oliver tok turnustjeneste på Kongsberg og Frøya. Derfra gikk turen til Kirurgisk avdeling ved Drammen sykehus i 1999. Han fikk gruppe 1-gastrotjeneste ved Ullevål sykehus og deretter overlegestilling ved Drammen sykehus i 2006. Siden 2017 var han seksjonsoverlege ved Gastrokirurgisk seksjon.

  Oliver var en svært dyktig kirurg. Han var innovativ og helt sentral i utviklingen av kikkhullskirurgi ved operasjon for tarmkreft i vår avdeling. Han var også en pioner da robotassistert kirurgi ble etablert i Drammen i 2016. Han behersket avansert endoskopi og hadde en enestående stor arbeidskapasitet, som gjorde at han kunne vedlikeholde og utvikle sine ferdigheter gjennom hele karrieren. Oliver hadde et stort engasjement for faget. Han var utrettelig i arbeidet for å utvikle avdelingen i tråd med nasjonale og internasjonale retningslinjer, og han tilrettela for trygg og solid utdanning av yngre kollegaer. Som sjef jobbet han alltid for vårt alles beste, utviste en forbilledlig tillit til hele staben og hadde en inkluderende lederstil. Alle ble hørt og sett. Oliver elsket å være sosial og bidro alltid til å bringe venner, kollegaer og familie sammen.

  Det kom som et sjokk på oss alle da han i januar 2020 fikk tykktarmskreft. Brått ble vår gode venn og kollega vår pasient. Det ble tidlig klart at sykdomsutbredelsen var stor, og omfattende behandling ble igangsatt. Olivers kamp mot sykdommen gjorde et dypt inntrykk på alle som var rundt ham. Han visste hva han kjempet mot, men beholdt håpet, optimismen og pågangsmotet gjennom hele sykdomsforløpet. Gjennom denne perioden fikk vi om mulig enda større respekt for hans måte å takle utfordringer på. Parallelt med behandlinger og sykdomsprogrediering møtte han på jobb hver ledige dag og fortsatte å spre glede og entusiasme i avdelingen. Han fokuserte på alt som var positivt uten å benekte alvoret i situasjonen, og fortsatte å samle mennesker rundt seg til fest og moro like til det siste.

  Med Olivers bortgang har Kirurgisk avdeling ved Drammen sykehus mistet en av de store. Vi sørger over tapet av vår høyt verdsatte venn og kollega. Våre tanker går til Elisabeth, William og Philip som har mistet sin kjæreste ektefelle, livsledsager og pappa.

  På vegne av Kirurgisk avdeling, Drammen sykehus.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media