Brit Mohr

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Brit Mohr døde 1. november, 81 år gammel. Hun var født i Bergen, genetisk sunnmøring fra Ulla og Dalsfjorden, og oppvokst på Ullern, hvor hun fullførte gymnaset på reallinjen i 1960. Hun ble cand.med ved UiO i 1966 og spesialist i anestesiologi i 1974.

  Brit var i mesteparten av sitt yrkesliv anestesilege ved Rikshospitalets hjertekirurgiske avdeling (Kirurgen A), kun avbrutt av noen år ved Bærum sykehus. Hun opplevde, og var aktiv medvirker i, en omfattende utvikling i anestesifaget, hjertekirurgien og helseteknologien. Hun var vår morsomme og engasjerte læremester.

  Brit var en lagspiller. Hun så alle kollegaer uavhengig av status og posisjon, og hun var utstyrt med en svært velutviklet humoristisk sans. Dette var egenskaper som kom godt med i en virksomhet som krever teamarbeid, og det var mange dramatiske situasjoner hvor hennes inkluderende humor senket stressnivået på operasjonsstuen. Overraskelsen var stor da hun meldte pensjonering i 2003, 62 år gammel, etter mer enn 30 år ved Rikshospitalet. Hun var fortsatt på topp faglig, men ville prioritere sitt privatliv etter mange år med vaktbelastning og ubekvemme arbeidstider.

  Dermed ble all hennes varme, humor og hjelpsomhet rettet mot hennes store krets av slekt og venner, hennes kjære datter Jannicke og hennes kjæreste gjennom 40 år, Hans Reidar.

  På vegne av kolleger ved Anestesiavdelingen, Rikshospitalet.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media