Jon Langeland

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jon Langeland ble revet bort, brått og uventet den 1. juni, bare 70 år gammel. Jon etterlater et stort tomrom.

  Jon vokste opp på Frogner i Oslo, med to eldre brødre og en mor som var hudlege. Han ble utdannet lege ved Universitet i Oslo og ble hudspesialist ved Rikshospitalets hudavdeling i 1984. Samme år etablerte han privat hudpraksis, Hudklinikken. Mellom 1994 og 1997 var Jon leder for Norsk dermatologisk selskap.

  Profesjonelt gikk Jon tidlig sine egne veier. Nysgjerrig og nytenkende ble han tidlig interessert i lasermedisin. Innen dette feltet fikk han et stort internasjonalt nettverk, særlig i USA, og ble pioner og toneangivende i Norge med laserbehandling. Han preget norsk dermatologisk miljø i alle år som en høyt respektert «konservativ rebell».

  Jon var svært begavet og forsto å utnytte sine mange talenter fullt ut både som vitenskapsmann, som idrettsmann og som kunstnerisk fotograf. Allerede i 1968 vant han et NM i seiling med storebror Tor – det var kong Olav den 5. som overrakte medaljen! Senere var han mannskap på Whitbread-seilasen 81–82, på den siste etappen mellom Argentina og England. De senere årene utfoldet Jon seg som en prisbelønnet naturfotograf, og han ble svært engasjert i naturvern.

  Jon var en fantastisk mentor, et forbilde og en bauta. Han støttet mange kolleger når de selv skulle etablere egen praksis. Jon var skarp og hadde alltid et godt svar. Han var ikke redd for å gjøre andre gode. Han hadde en usedvanlig stort arbeidskapasitet og entusiasme. Han var pålitelig, trygg å jobbe med, han hadde gode verdier, alltid tilgjengelig når det trengtes. Han var alltid pasientenes advokat og har utallige trofaste pasienter.

  Men Jon prioriterte alltid familien sin høyest og var en veldig nærværende far for sine to barn. Det har vært en ære å kjenne Jon, han er dypt savnet. Vår dypeste medfølelse går til Caroline og Henrik, og til Jons brødre Tor og Erik.

  På vegne av Jon Langelands «hudfamilie», både nåværende og tidligere ansatte på Hudklinikken.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media