Michael Setsaas

Minneord
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Michael Setsaas døde den 7. april i år, 68 år gammel. Han hadde vært syk en tid, men dødsfallet kom uventet.

  Michael vokste opp i Trondheim, og han studerte medisin ved Universitetet i Bergen og NTNU. Han jobbet ved Sør-Trøndelag psykiatriske sykehus i 1986–1999. Han arbeidet bl.a. ved Haukåsen sykehus før han noen år jobbet med C-L-psykiatri ved Regionsykehuset i Trondheim. Fra 1998 drev han avtalepraksis i Trondheim.

  Michael var en av landets mest benyttede rettspsykiatere. Han underviste også i faget Rettspsykologi ved NTNU. I rettspsykiatriske undersøkelser var han tillitsvekkende og god til å få folk til å åpne seg og fortelle. Han var lyttende, men aldri naiv. Han var høyt respektert hos politi, forsvarere og domstol.

  Michael var en varm og omsorgsfull kollega. Han var også høyt skattet av sine pasienter, som opplevde å få verdig, trygg og diskré hjelp av ham. Han sa alltid ja til arbeidsoppgaver og personlige tjenester. Han opptrådte alltid korrekt og profesjonelt – Michael uten slips og dressjakke var et sjelden syn. Bruken av slips førte da også til at han ble kalt inn på teppet til sjefen da han jobbet som overlege på Brøset sykehus. Bruk av slips på sikkerhetspostene var ikke tillatt. Michael måtte bite i det sure eplet og skaffe seg slips med strikkfeste.

  Norske rettspsykiatriske undersøkelser foregår land og strand rundt der folk oppholder seg. Dette fører sakkyndige ut på omfattende reiser. Jobbreiser med Michael ble gjerne også til dannelsesreiser. Han var kunnskapsrik og interessert i historie. Etter endt arbeidsdag kunne han invitere på biltur til Kong Oscar IIs kapell ved Grense Jakobselv og sette dette inn i en historisk kontekst, og han kunne vise frem og fortelle om flommerkene i Glomma.

  I tillegg til jobben som psykiater hadde Michael et omfattende samfunnsengasjement. Han hadde en rekke ulike tillitsverv lokalt og nasjonalt. Han satt i mange år i Trondheim bystyre, og ledet 17. mai-komiteen i byen gjennom to perioder. Han hadde gjennomført utdanning ved Forsvarets høyskole, og var sterkt engasjert i Røde Kors fra tidlig ungdomstid.

  Fra Norges Røde Kors hadde han fortjenestediplom med nål fra 1994 og fortjenestemedalje fra 2005, og han var æresmedlem av Sør-Trøndelag Røde Kors siden 2016.

  Michael vil bli dypt savnet av venner, kolleger, samarbeidspartnere og pasienter. Aller mest banket hans hjerte for familien, og våre varme tanker går til hans kone Mona, døtrene Astrid og Wenche, svigerbarn, barnebarn og øvrige familie.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media