Eva Elise Bjørnstad McFadden

Minneord
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår kjære venn og kollega Eva Elise Bjørnstad McFadden gikk bort 7.2.2022, 75 år gammel, etter lengre tids sykdom.

  Eva tok sin medisinske utdannelse ved Royal College of Surgeons i Dublin. Der traff hun også Noel, som senere skulle bli hennes livsledsager. Etter studiene hadde de et lengre arbeidsopphold i USA. Deretter jobbet de en periode i Dublin før de valgte å flytte hjem til Norge. Eva fullførte der sin spesialistutdanning i indremedisin og i lungesykdommer, og i denne perioden hadde hun utdanningsstillinger både ved Diakonhjemmets Sykehus, Aker sykehus og Rikshospitalet. Som ferdig spesialist arbeidet hun i mange år ved Volvat medisinske senter, senere også ved Kongsberg sykehus og Godthaab rehabiliteringssenter.

  Eva var en ener på mange områder, og helt fra studietiden utmerket hun seg med sine gode evner. Som lege var hun samvittighetsfull og nøyaktig i sitt kliniske arbeid. Hun utførte dette med sterkt engasjement og stor omtanke for sine pasienter. Alle oppgaver hun påtok seg, ble gjennomført med usedvanlig grundighet – en gave for dem som mottok hjelpen hennes – men undertiden til besvær for henne selv.

  Bereist var hun tidlig, og dro sammen med venninner ut i verden helt fra hun var i tenårene. Hun var språkmektig og lærte seg både fransk og italiensk, senere også spansk. Eva var snill og omsorgsfull, samtidig var hun selvbevisst og kunne hevde sine meninger med styrke når hun mente det var berettiget.

  Med sin lange kliniske erfaring tilegnet hun seg en betydelig breddekompetanse innen indremedisinske fag. I tillegg til sin kliniske tjeneste var hun i mange år knyttet til Legeforeningen gjennom verv i spesialitetskomiteen i indremedisin og som sakkyndig for Helsedirektoratet i søknader om spesialistgodkjenning. Hun satt også i mange år i styret i Norsk indremedisinsk forening. Med sitt engasjement for indremedisinfaget og sin kompetanse innen organisering av spesialistutdanningen gjorde hun en stor innsats til uvurderlig nytte for komiteen og foreningen. Eva var meget kunnskapsrik, og i de mange vanskelige sakene som skulle løses, kom hennes erfaring og unike formuleringsevne ofte til sin rett.

  Tunge år ble også en del av Evas livsløp. Kronisk sykdom med etter hvert flere komplikasjoner medførte dessverre at hennes kliniske yrkeskarriere ble forkortet. De siste årene slet hun med store helsemessige utfordringer og måtte derfor gradvis redusere det kliniske arbeidet, som hun alltid satte så høyt.

  Vi er mange som nå deler savnet og de gode minnene om en kjær kollega. Våre tanker går til hennes ektefelle Noel og familien, som vi vet betød så mye for henne. Vi lyser fred over Evas minne.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media