Siri Dyvik

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Med dyp sorg mottok vi budskapet om at vår kjære kollega og venn Siri Dyvik døde 5. mars 2021. Siri var en fremragende lege, en dyktig og kunnskapsrik folkemusiker og spelemann, husflidsdame og en god venn – og fremfor alt et kjærlig og dedikert familiemenneske.

  Siri Dyvik var født i 1958 og vokste opp i Odda. Hun tok examen artium i 1978 og startet deretter medisinstudiet i Bergen, der hun tok embetseksamen i 1985. Hun startet som assistentlege ved Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus i 1988 og var ansatt her i 32 år inntil hun sluttet pga. sykdom. I forbindelse med spesialistutdannelsen i revmatologi arbeidet hun ved Medisinsk avdeling, Haugesund sjukehus og ved Revmatologisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus.

  Som lege var Siri svært dyktig og hun arbeidet iherdig for pasientenes beste. Hun hadde et meget godt hode og leste seg grundig opp på viktige tema. Særlig interesse fikk hun for endokrinologi og hormoners innvirkning på sykdomsaktivitet, osteoporose og ulike virkninger av vitamin D. Da revmatologer tok i bruk ultralydundersøkelse av ledd og leddnære strukturer ved artritt, var Siri tidlig ute med å skaffe seg og videreformidle kompetanse på feltet. Vår generasjons revmatologer fikk ta i bruk nye og effektive medisiner mot revmatiske sykdommer, og Siri bidrog i forskning om langtidsbruk av de nye biologiske medikamentene.

  I lunsjene delte Siri også ikke-medisinsk kunnskap. Hun fortalte at interessen for alt det særegne norske våknet da hun var utvekslingsstudent i USA som gymnasiast. Etter dette ble hardingfela hennes faste følgesvenn. Hun mestret både spillekunsten og historiefortellingen som hører folkemusikken til. Hun deltok i spelemannslag, på landskappleiker og i Folkemusikktimen på NRK samt underviste i felespill og spilte inn CD. I tillegg spilte hun flatfele og var medlem av Nord-Rogaland symfoniorkester.

  Siri var flink til å utnytte alle småstunder til håndarbeid. I lunsjpausen sydde hun bunadsutstyr og strikket med gamle og nye teknikker. Hun var en engasjert formidler av håndverkstradisjoner, og hennes kunnskap om hardangerbunader var stor og etterspurt.

  Siri traff sin livskamerat og ektemann Erling Berstad allerede i studietiden i Bergen. De hadde en felles interesse for felespill og folkedans, og sammen skapte de et muntert og musikalsk hjem for døtrene Ingeleiv og Sigrun, som fra tidlig alder ble opplært i felespill og folkevisedans. Familien er nå utvidet med to svigersønner og to barnebarn. Kjærligheten til disse bar Siri lett synlig.

  Vi sørger over tapet av Siri Dyvik og lyser fred over hennes minne.

  På vegne av kollegaer ved Revmatismesykehuset i Haugesund

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media