Per-Willy Antonsen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Per-Willy gikk bort 25. mars 2020, bare 52 år gammel. Han var født og oppvokst i Bodø, på nordsida av byen. Han tok medisinstudiet ved Universitetet i Tromsø med kull 1991, men vendte tilbake til hjembyen etter endt studie og turnus. Planen var å bli lungelege, men etter ett år på medisinsk avdeling startet han i barne- og ungdomspsykiatri i 2000, og der ble han resten av sin yrkeskarriere.

  Et par år etter at han hadde fullført spesialiseringen i barne- og ungdomspsykiatri, ble han avdelingsleder og avdelingsoverlege for BUPA ved Nordlandssykehuset. Disse rollene hadde han helt fram til 2017, da han gikk tilbake til en klinisk overlegestilling. Etter mange år i administrasjon og ledelse framstod det som om Per-Willy fikk en ny start da han ble med på etableringen av CL-team ved barneavdelinga i Bodø. Hans engasjement for barns psykiske helse var tydelig, i et miljø der han fikk utvikle og skape nye verktøy, retningslinjer og jobbe tett på barn og deres familier. Det ble så altfor brått slutt. Per-Willy fikk sommeren 2019 påvist glioblastom og døde etter bare sju måneder.

  Kollegaer vil huske Per-Willy som et varmt menneske med et stort hjerte og mye omtanke. Han var ihuga Liverpool-tilhenger, ivrig syklist og tilbrakte mange timer i elva i Beiarn i håp om å få storfisken på kroken. Gårdsbruket på nordsida var viktig for han, og stolt kunne han fortelle om traktorkjøp og årets innhøsting. Latteren og smilet var alltid der, selv om han mange ganger måtte unnskylde seg for at han ble så lettrørt og måtte felle en tåre i ulike sammenhenger.

  Familien var svært viktig for Per-Willy, og våre tanker går til Eva og Bendik. Vi bærer med oss mange gode minner av en god kollega, leder og venn! 

  You'll never walk alone.

  Legegruppa ved Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling, Nordlandssykehuset, Bodø

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media