Einar Moestue

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Einar Moestue, en god kollega og utmerket patolog, døde 20.8.2019.

  Han ble født 25.5. 1956, vokste opp på Sørlandet og studerte medisin i Bergen i perioden 1975–1981. Etter turnustjenesten jobbet Einar en liten periode i allmennpraksis, etterfulgt av en tid ved Medisinsk avdeling ved Sykehuset i Mosjøen. I 1983 begynte han ved Avdeling for patologi i Tromsø og gjorde en stor innsats der før han fortsatte sin karriere ved Avdelingen for klinisk patologi i Drammen fra mai 1994.

  Han viet svært mye av sin tid til arbeidet som generellpatolog, og var en svært dyktig og sikker diagnostiker med en usedvanlig faglig innsikt, oversikt og trygghet. Av kollegaene ble han ansett som avdelingens orakel.

  Han gjorde en formidabel innsats i oppbyggingen av avdelingen, herunder opplæring av nye spesialister og håndtering av stadig økende prøvemengde, særlig i forbindelse med etableringen av Vestre Viken da avdelingen begynte å motta prøvene fra Bærum sykehus.

  Over lengre tid ledet Einar all internundervisning og var leder av undervisningsutvalget. Han hadde også hovedansvaret for avdelingens immunhistokjemi.

  Oftest syklet Einar til jobben, som han så godt som aldri var borte fra. Han jobbet da andre hadde sommerferie, og sparte ferien til høsten for å dra på rypejakt med sin bror. Einar hadde lenge en engelsk setter ved navn Birk som han var svært glad i. Birk og rypejakta var noe av det han satte aller størst pris på.

  Einar var uformell, klaget aldri på noe og var alltid hjelpsom med vanskelige kasus. Humoren var tørrvittig og han presenterte vitsene sine litt underhånden, før man fikk et skjelmsk smil og en rungende latter.

  Han var nøktern i sin livsførsel, beskjeden og trivdes best sammen med kjente. Einar likte ikke for mye oppmerksomhet omkring egen person.

  Kollegaer og alle ved Avdeling for klinisk patologi, Drammen sykehus

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media