Bjørn Kristian Reinsfelt

Minneord Anestesiologi
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Bjørn Kristian Reinsfelt, overlege i anestesi ved Rikshospitalet, døde plutselig 19. juni, 56 år gammel.

  Bjørn var født i Drammen og studerte medisin i Bergen og Oslo. Etter turnustjeneste på Gjøvik og i Narvik spesialiserte han seg i anestesi i Sverige. Størstedelen av yrkeslivet som anestesilege jobbet han på Sahlgrenska i Gøteborg, men han hadde også erfaring fra Lund og fra sykehus i Saudi-Arabia og Storbritannia.

  Han arbeidet med anestesi ved hjerte-, lunge- og karoperasjoner. I dette fagfeltet har man de senere år i stadig større grad tatt i bruk ultralydundersøkelser av hjertet, og han hadde eksepsjonelle ferdigheter med denne teknikken. Ved hjertekirurgiske inngrep kan det være økt risiko for skade av hjernen. I sitt doktorgradsarbeid anvendte han derfor ultralyd for å overvåke blodsirkulasjonen til hjernen under operasjoner, og denne teknikken anvendte han også i sitt daglige arbeid.

  Bjørn arbeidet bare 15–16 måneder ved Rikshospitalet, men fikk raskt stor tillit hos hjertekirurgene, kardiologene og sykepleierne på operasjons-, anestesi- og intensivavdelingen. Han satte seg svært grundig inn i hver pasient han skulle bedøve og utførte sitt arbeid nøye, samvittighetsfullt og på et svært høyt faglig nivå. For de yngre anestesilegene fremsto han som et meget godt forbilde i utøvelsen av faget. For miljøet på Rikshospitalet var det også svært nyttig å få innspill fra en som hadde praktisert i flere andre land. Ikke minst var hans vennlige og inkluderende, men samtidig presise omgangsform noe vi alltid vil huske. Han er dypt savnet i vårt miljø.

  Bjørn Reinsfelt hadde omfattende kunnskaper om det meste man diskuterte. Han hadde en lavmælt og vennlig form som gjorde at man virkelig lyttet til det han hadde å si. I studietiden var han en dyktig trommeslager og var også glad i å spille gitar. Han etterlater seg kone og fire voksne barn.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media