()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Overlege Oddvin Osnes døde 27. januar 2019 etter kort tids sykeleie, 79 år gammel. Han var født i Tønsberg, men tilbrakte sine seks første leveår i Kina der hans far jobbet som misjonslege. Da Oddvin kom tilbake til Oslo, snakket han bedre kinesisk enn norsk.

  Han avla medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1964. Etter studiet jobbet han noen år som allmennlege før han begynte sin spesialistutdannelse i radiologi. Oddvin arbeidet mange år som overlege ved Sentralsykehuset i Akershus og Bærum sykehus. Han gikk av med alderspensjon i 2006. Helt frem til desember 2018 arbeidet han likevel deltid ved røntgenavdelingen ved Drammen sykehus.

  Oddvin var en svært dyktig røntgenlege som hadde en sjelden diagnostisk evne. Han kom tidlig på jobb, gjerne ved 5–6-tiden. Han var svært effektiv, og tolket og beskrev funn hurtigere enn de fleste. Da han sluttet på Bærum sykehus, måtte de ansette to overleger for å utføre den jobben han hadde gjort.

  Oddvin begynte tidlig med intervensjonsradiologi. Han var svært fingernem og en kunstner med kateter og mandreng. Han var alltid villig til å dele sin enorme erfaring og kunnskap. Han hadde like mye oppmerksomhet for alle yrkesgrupper og hilste på alle med fornavn.

  Oddvin var alltid i godt humør og viste stor arbeidsglede. Han så alltid ut til å trives med det han holdt på med i øyeblikket. Men han kunne også være impulsiv – raskt besluttede bilkjøp var et eksempel på det. Han var en åpen person som ga av seg selv, men livet hadde for ham både opp- og nedturer.

  Oddvin hadde ofte på seg en selvstrikket fanakofte. Han elsket å strikke og har strikket nær 200 kofter, noen med selvkomponert mønster. Som pensjonist ble Oddvin en ivrig golfspiller og nøt livet i leiligheten sin i Spania.

  Vi føler oss privilegerte som har fått arbeide sammen med Oddvin, og vi vil ta vare på minnene. Våre tanker og medfølelse går til hans kjære kone Kari og den nærmeste familie.

  På vegne av alle medarbeidere på røntgenavdelingen i Drammen

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media