Marit Thorsheim

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Marit Thorsheim sovnet stille inn hjemme i Jåttåvågen 23. september, omgitt av sine kjære. Hun ble bare 55 år.

  Marit var eldst i en søskenflokk på fem, og var nok en typisk storesøster som tidlig tok ansvar både hjemme og ute. Hun var aktiv i idrettsmiljøet i alle år. Etter gymnaset gikk hun på husflidskole, før hun reiste til Stavanger for å studere kunsthistorie. Etter dette jobbet hun som flyvertinne i flere år, og stortrivdes. Hun flyttet til Sandnes da hun giftet seg, og fikk kjenne på den store gleden av å bli en god bonus-mor.

  Mens hun jobbet som flyvertinne, bestemte hun seg for å studere medisin, 37 år gammel. Siden hun valgte språklinjen på videregående, måtte hun først gjennom realfagene. Til tross for studier ved siden av sin vanlige jobb med travle dager, fikk hun så gode resultater at hun kom inn på medisinstudiene i Bergen på første forsøk. Marit kunne stolt starte sitt nye liv som lege i en alder av 44 år. Og hun var en fantastisk lege, med sin livserfaring, kunnskap, nysgjerrighet til faget, og en klok tilnærming til pasientene sine problemstillinger. Den gode samtalen var viktig for Marit.

  Hun begynte å jobbe på Forusakutten i 2013, og var etter hvert med på å starte Forus Helse sammen med gode kolleger. Dessverre ble hun syk bare noen måneder før legesenteret åpnet, men hun var fast bestemt på at dette skulle hun klare. Marit hadde en positiv innstilling til det livet hadde å by på, og sa alltid «nå er det sånn, og det må jeg forholde meg til». Hun hadde et imponerende nettverk fra alle de ulike livsfasene, for hun «samlet» på gode venner. Hun holdt også nær kontakt med sine nevøer og nieser som hun var så glad i og stolt av.

  Hun var også sjeldent god til å fange de gode øyeblikkene, og feire de anledninger som kunne feires. Vi er utrolig ydmyke og takknemlige for at vi fikk lære Marit å kjenne. Hun var en raus, humørfylt, tøff, klok, sporty, sterk og fantastisk dame. Vi kommer alltid til å savne henne! Våre tanker går til familien som har mistet en datter, storesøster, super-tante og svigerinne.

  På vegne av kolleger på Forus Helse og i «små-gruppen»

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media