Jan Guldahl

Helene K. Laukeland Om forfatteren
Artikkel

Vår umistelige kollega, min kjære, gode venn Jan Guldahl (18.6.1951 – 15.5.2017) ble brått revet bort. At vår rause, omsorgsfulle og alltid tilstedeværende kollega er borte, er fryktelig trist og ikke til å fatte.

Jan Guldahl betydde så mye for så mange – venner, kolleger, pasienter og familie. Tankene går til hans syv barn, som så altfor tidlig mistet en sjenerøs og hjelpsom pappa og som hadde mye ugjort sammen med ham.

Jan var livlig og raus, ydmyk, mild og snill og med sterk rettferdighetssans. Han var usnobbete, modig og lite selvhøytidelig. Han likte å være i selskap med folk, og var like nær på vaskehjelp som kirurg.

Han var svært seriøs i jobben og alltid godt forberedt. Det han hadde satt seg fore, gjennomførte han fullt ut og med stor nøyaktighet. Hans arbeidskapasitet var usedvanlig stor. Jan var jordnær, men med en filosofi om at alt er mulig bare man jobber hardt nok for det. Han var ærlig, interessert og ekte, holdt alltid avtaler og var en samlende og lojal kollega. I vår hverdag var han til stor glede med sin energi, sin kunnskap og sin positive utstråling. At Jan som var så levende er borte, er vanskelig å forstå.

Etter ett år som vikar i min praksis, Klinikk Øyeblikk, skulle han nå ta det litt mer med ro. Kanskje reise mer, trene og besøke venner og familie ved siden av å drive Trondheim Øyelegesenter. Det ble dessverre ikke slik.

Tusen takk for den gode jobben du alltid gjorde. Takk for alle gode råd, din punktlighet, din kunnskap, din flid og ditt gode humør. Takk for din store omsorg og for at du var så ekte. Vi savner dine lette, kvikke steg, din latter, ditt faste håndtrykk, din klare stemme og dine vennlige lyseblå øyne.

Vi minnes deg med stor respekt og takknemlighet og vil bevare deg i våre hjerter for bestandig.

Anbefalte artikler