Behandling av inflammatorisk tarmsykdom

Det skriver Tom Christian Martinsen og medarbeidere i en oversiktsartikkel i Tidsskriftet.
Inflammatorisk tarmsykdom er en gruppe sykdommer som forårsaker betennelse i tarmen og i noen tilfeller også i andre organer i magen. De vanligste sykdommene er Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Infliximab (Remicade) er et antistoff mot TNF-ɑ som gis intravenøst og som ble registrert i Norge til behandling av luminal og fistulerende Crohns sykdom i 2000, og til behandling av ulcerøs kolitt i 2006. Adalimumab (Humira), et TNF-ɑ-antistoff som gis som subkutan injeksjon, ble registrert for bruk ved luminal Crohns sykdom i 2007. 
Forfatterne gir i artikkelen en oversikt over indikasjoner, kontraindikasjoner, behandlingseffekt og bivirkninger for denne behandlingen.

Les hele artikkelen:
Bruk av TNF-ɑ-antistoff ved inflammatorisk tarmsykdom

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.