Uten registrering, ingen publisering!

Tidsskriftet er medlem av den internasjonale komité av redaktører i medisinske tidsskrifter (International Committee of Medical Journal Editors, ICMJE, «Vancouver-gruppen»). I september 2004 publiserte denne redaktørgruppen retningslinjer for registrering av kliniske studier. Formålet med disse retningslinjene er å sikre at mest mulig fullstendig informasjon om pågående og avsluttede kliniske studier skal være enkelt og fritt tilgjengelig. Dette vil ikke kunne forhindre selektiv publisering av forskningsresultater, men vil kunne bidra til at de publiserte resultatene settes og fortolkes i sin rette sammenheng.

Det skriver medisinsk redaktør Michael Bretthauer og redaktør Charlotte Haug på lederplass i siste nummer av Tidsskriftet.

Les hele lederartikkelen her:
Uten registrering, ingen publisering!

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media