Ny skrivemåte: ph.d.

Et nettsøk viser stor variasjon i hvordan denne forkortelsen skrives - også ved de ulike utdanningsinstitusjonene: ph.d., Ph.D., Ph.d., PhD og Phd. I Tidsskriftet brukte vi først skrivemåten «PhD», men har etter hvert gått over til «Ph.D.». Tidsskriftets rettskrivning følger i hovedtrekk Tanums store rettskrivningsordbok, men verken her eller i Bokmålsordboka er denne forkortelsen ført opp. I enkelte andre oppslagsverk er dette kommet med, og Store norske leksikon skiller mellom den norske formen ph.d. og den angloamerikanske Ph.D.

Språkrådet anbefaler forkortelsen «ph.d.» med små bokstaver og uten mellomrom, etter mønster av de tradisjonelle «dr.philos.», «dr.med.» osv.

Les hele saken:
Ny skrivemåte: ph.d.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.